Za unapređenje eUprave u Novoj Varoši Vlada Srbije izdvojila 3,9 miliona dinara

Nova Varoš – Za unapređenje sistema elektronske uprave u Novoj Varoši, Vlada Srbije je preko Ministra bez portfelja za ravnomeran regionalni razvoj izdvojila 3,9 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Ugovor su u Novoj Varoši potpisali predsednik opštine Radosav Vasiljević i ministar Edin Đerlek.

„Nova Varoš se nalazi u četvrtoj kategoriji po razvijenosti i sa veoma limitiranim budžetom i smatrali smo više nego neophodnim da pomognemo ovu opštinu u modernizaciji. U praktičnom smislu to će značiti mnogo manje čekanja, mnogo manje redova ispred šaltere i kancelarija. Brže izdavanje dozvola i sve neophodne dokumentacije za meštane, to će sve ubrzati uvođenje e-Uprave. Ove je prvi korak u nizu koje Vlada planira da preduzme u smislu ulaganja. Rukovodstvo treba da aplicira sa novim razvojnim projektima a mi ćemo pomoći u njihovoj realizaciji a sve u cilju razvoja ne samo Nove Varoši već i čitavog regiona”, rekao je ministar Đerlek.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević zahvalio se ispred lokalne samouprave za potpisivanje jednog veoma važnog i modernog projekta unapređenja e-Uprave na koji se poduže čekalo.

„Ovo je veoma važna stvar za bolji standard, moderniji život bržu elektronsku upravu, za bržu komunikaciju sa državnim organima, ministarstvima i Vladom RS, sa svim javnim preduzećima, privrednicima. Ove je tek početak naše saradnje i verujem u sve ono što nas tek čeka jer je Nova Varoš na raskršću puteva i ka Novom Pazaru i ka Crnog Gori, Bosni i Hercegovini i Repulici Srpskoj”, rekao je Vasiljević.

PP Media i GZS