Za vikend nas očekuju obilne padavine

U Srbiji se sutra uveče, tokom noći i u nedelju ujutru očekuju obilne padavine uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

U saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda se navodi da će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a da će ujutru i pre podne na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim predelima uz

promenljivu oblačnost, lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni, a jutarnja temperatura od 16 do 23 stepeni, dok će najviša dnevna biti od 27 na severozapadu do 33 stepena na jugoistoku i istoku zemlje.

Veća količina padavina očekuje se uveče i u toku noći, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim predelima, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

U Beogradu se sutra očekuje pretežno sunčano i toplo, posle podne, a posebno uveče i u toku noći uz promenljivu oblačnost lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni, jutarnja temperatura oko 22, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U nedelju se očekuje promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a veća količina padavina očekuje se ujutru i pre podne.

Do četvrtka pretežno sunčano, posle podne ponegde sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a zatim hladnije, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.
PP Media