Prijepolje: Sednice Opštinskog veća održavaju se bez prisustva medija

Opštinsko veće u Prijepolju nedavno je izmenilo svoj Poslovnik o radu, pa su tako tačke koje se odnose na dostupnost javnosti o radu Veća izmenjene ili brisane čime je onemogućeno prisustvo medijima samim sednicama. Ubuduće sednicama Veća neće prisustvovati mediji, ali će isti biti informisani o njegovom radu kaže zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović.
Član 58. starog poslovnika o radu Opštinskog veća u kojem se kaže da se javnost Veća obezbeđuje dostavljanjem poziva za sednice Veća medijima nedavno je brisan odlukom ovog organa. Mediji će od sada moći da dobiju izjave nakon sednice Veća u bilo koje vreme ali neće moći da prisustvuju samim sednicama Veća ističe zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović.
“ Zbog bolesti nisam prisustvovao sednici Veća kada je promenjen Poslovnik ali sam upoznat sa činjenicom da od sada mediji neće moći da prisustvuju samim sednicama Veća. Odmah nakon sednice informisaćemo medije o svom radu putem izjava ili konferencija za štampmu” , tvrdi zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović.
Ovakva odluka Opštinskog veća govori o njima, o njigovoj nespremnosti i nesposobnosti da rade, kaže bivši član Opštinskog veća Esad Hodžić.
“ Kada smo mi bili na vlasti sednice Opštinskog veća bile su javne i prisustvo medija bilo je obavezno, nismo imali čega da se stidimo u našem radu i odlučivanju. Nažalost oni su to sada ukinuli hoce iza zatvorenih vrata da se dogovaraju i namiruju onako kako odgovara njihovim političkim strankama a ne građanima opštine Prijepolje”, ističe bivši član Opštinskog veća Esad Hodžić.

Pre izmene Poslovnika o radu Opštinskog veća pojedini prijepoljski mediji obratili su se Veću pisanim zahtevom da prisustvuju sednicama Veća, međutim umesto odgovora vrata kabineta predsednika opštine Prijepolje gde se održavaju sednice zatvorena su za javnost.
PP Media