Za vodovod Ćurčića vrelo 35 miliona dinara

Nova Varoš- Opština Nova Varoš u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će tokom naredne sedmice raspisati javnu nabavku za odabir izvođača radova na projektu izgradnje vodovoda Ćurčića vrelo.

Traži se najpovoljniji ponuđač za izgradnju vodovoda Ćurčića vrelo, foto: A.Rovčanin

Javnom nabavkom će biti obuhvaćena izgradnja dva rezervoara za vodu u Božetićima ukupne zapremine 250m3, izgradnja pristupnog puta i kaptaže izvora Ćurčića vrelo kao i  izgradnja crpne stanice u Božetićima. Vrednost radova je skoro 35 miliona dinara.

– Istovremeno sa izvođenjem ovih radova teku redovni radovi na polaganju potpisnog cevovoda koje izvodi JКP 3 Septembar u dužini od 5km. Završetkom ove faze izgradnje vodovoda koji je od vitalnog značaja za mesnu zajednicu Božetići, uporedo radovima će se krenuti u obezbeđivanje finansijskih sredstava za završetak radova, a to su izgradnja još jednog rezervoara za vodu, hlorne stanice i cevne mreže prema korisnicima. Кoliki je značaj ovog projekta za mesnu zajednicu Božetići ovog leta se najviše vidi na terenu, meštanima ove mesne zajednice stočarstvo je primarna grana proizvodnje i tokom sušnih perioda imaju velikih problema u snadbevanju vode za stoku – kazao je zamenik predsednika opštine Branko Bjelić.

Projekat izgradnje ovog vodovoda je višegodišnji problem mesne zajednice Božetići, ali se do sada nijedna vlast nije ozbiljnije bavila ovim problemom, što zbog vrednosti projekta koja je procenjen na 120 miliona dinara, što zbog rešavanja imovinskih odnosa oko samog izvora kao i na trasi vodovoda, i niza drugih problema.

– Jasno je da budžet Opštine Nova Varoš bez pomoći Vlade i nadležnih Ministarstava ovaj projekat ne bi mogao izneti samostalno do kraja, i ovom prilikom se zahvaljujemo na razumevanju i pomoći koju dobijamo za ovaj i sve druge važne projekte u opštini Nova Varoš koje trenutno sprovodimo. U saradnji sa više resornih Ministarstava Vlade Republike Srbije na teritoriji opštine Nova Varoš se trenutno realizuje preko 20 projekata samo u 2021 godini u vrednosti većoj od 340 miliona dinara, a sve u cilju lakšeg i boljeg života građana svih mesnih zajednica opštine Nova Varoš – zaključio je Bjelić.

PP Media