Počinje zimski raspust za đake

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Đaci u Srbiji, sa izuzetkom Vojvodine u kojoj važi nešto drugačiji školski kalendar, još danas će biti u klupama, a onda ih od subote, 1. februara, očekuje drugi deo zimskog raspusta.

Od subote zimski raspust za đake, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Predah od školskih obaveza sa velikim nestrpljenjem očekuju učenici, osnovci i srednjoškolci, nastavnici, ali i lekari pošto su zbog gripa i respiratornih infekcija već nedeljama prepune ambulante širom Srbije, a najveći broj obolelih je baš uzrasta od pet do 19 godina.
Кoliko je situacija ozbiljna, najbolje svedoči podatak da je ministar prosvete Mladen Šarčević rekao da se već razmišlja o mogućem produžetku raspusta koji još nije ni počeo.

Da li će biti produžen raspust, zavisi od vremenske prognoze, jer kada temperatura padne virus gripa se brže širi. Pratićemo kako se to razvija, pa ćemo 12. ili 13. februara doneti odluku da li će raspust biti produžen kao prošle godine – navode iz Ministarstva prosvete za “Blic”.

Drugi deo zimskog raspusta koji počinje 1. februara, regularno bi trebalo da traje do utorka 18. narednog meseca, kada bi đaci, posle Sretenja, trebalo da se vrate u đačke klupe.
Naravno, ukoliko grip nastavi da se širi među đacima, ostaje da se vidi šta će biti sa učenicima u Vojvodini koji su 15. januara već završili zimski raspust i neće imati predah sve do proleća, odnosno prolećnog aspusta od 11. do 20. aprila.

PP Media i Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *