Zaposleni u javnim ustanovama prošli obuku za pisanje projekata

Prijepolje – U Prijepolju se održava dvodnevna edukacija o pisanju projekata, koju je organizovala lokalna samouprava u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica.

Zaposleni u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama na obuci za pisanje projekata, foto: A.Rovčanin

Obuka je namenjena zaposlenima u Opštinskoj upravi, obrazovnim i zdravstvenim ustanovaama i javnim preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava.

Cilj edukacije je bio upoznavanje sa pojmovima, koracima i osnovama popunjavanja projektnih formulara, te sticanje veština za pisanje predloga projekta. Učesnici su imali priliku da, putem obuke, savladaju osnovne elemente projektnog ciklusa.

– Obuka je namenjena zaposlenima u lokalnoj samoupravi i javnim ustanovama koji žele da u ime svojih ustanova konkurišu na javnim pozivima koje raspisuju Vlada Srbije, brojna ministarstava i ali Evropska unija i drugi strani fondovi – kaže Dejan Nešević iz RRA Zlatibor.

Inicijator održavanja obuke bila je Duška Bajić, član Opštinskog veća. Ona navodi, da u opštini Prijepolje ne postoji stručni tim za pisanje projekata, te da je njena  ideja da se mladi ljudi sa različitim angažmanom u lokalnoj samoupravi obuče za pisanje projekata.

– Jako nam je važno da mladim ljudima omogućimo da steknu teorisko i stručno znanje za pisanje projekata, kako bismo sutra na njih mogli ozbiljno računati po pitanju pronalaženja alternativnih izvora finansiranja, kako od strane Vlade Srbije tako i od inostranih donatorskih organizacija – ističe Duška.

Pored sadržanog programa o pisanju projekata, učesnicima su date i brojne preporuke i sugestije kako da komuniciraju sa donatorima.

PP Media