Prijepolje od nedelje bez pijaće vode

Voda u Prijepolju od jutros nije za piće i može se koristiti samo za tehničku upotrebu. Obilna kiša koja je padala proteklih dana u gradu na Limu zamutila je izvorište reke Seljašnice sa koje se pijaćom vodom napajaju stanovnici ove opštine pa stoga fabrika vode koja se nalazi na Seljašnici nije u mogućnosti istu preraditi zbog čega je ona proglašena za neispravnu. Cisterna sa pijaćom vodom biće stacionirane na nekoliko lokacija u gradu.
Zbog zamućenosti izvorišta Seljašnice, od jutros voda sa gradskog vodovoda neispravna je za piće i može se koristiti samo za tehničke potrebe.
– U nedelju ujutru došlo je nagle zamućenosti izvorišta reke Seljašnice te stoga fabrika vode nije u mogućnosti istu predaditi i pustiti u normalnu upotrebu. O ovom slučaju smo obavestili Zavod za javno zdravlje iz Užica i nadležne inspekcijske službe – kazala je Dana Ljujić rukovodilac postrojenja za preradu vode.

Enis Memišahović direktor JKP Lim Prijepolje foto www.ppmedia.rs


Enis Memišahović direktor JKP” Lim” Prijepolje kazao je da će cisterne sa pijaćom vodom koja je nabavljena u Priboju biti postavljene na nekoliko lokacija u gradu kako bi građani imali vodu za piće.
Voda do daljnjeg neće biti za pijaću upotrebu a stanje na izvorištu i vodopostrojenju prati se iz časa u čas.
PP Media