Zavetnici iz Prijepolja pozvali na slogu, mir i jedinstvo među narodima koji žive u multietničkoj sredini

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Predsednica Srpske stranke Zavetnici (SSZ) Milica Đurđević Stamenkovski je u okviru predizborne kampanje obišla Novu Varoš, Prijepolje i Priboj. Ona je pozvala sve koji žive u ovim multietničkim sredinama na slogu, mir, međusobno poštovanje i uvažavanje tradicionalnih vrednosti zajednica i naroda koji žive na ovom prostoru.

Foto: A.Rovčanin

Milica je podsetila da je SSZ jedina stranka koja samostalno izlazi na izbore zato što članovi te stranke žele da budu „svoji na svome“.

Ona ne sumnja da će njena stranka na parlamentarnim izborima preći cenzus i najavljuje, da ukoliko bude u prilici da formira Vladu, istu neće praviti sa naprednjacima i koalicijom okupljenom oko Marinike Tepić.

– Iako je rano o tome još govoriti, u koliko dobijemo poverenje građana, Vladu nećemo praviti sa naprednjacima, a ni sa koalicijom okupljenom oko Marinike Tepić – poručila je Đurđević Stamenkovski.

Foto: PP Media

Ona je kazala da SSZ želi da vrati prioritet domaćoj proizvodnji i domaćoj privredi, a zaustavi favorizovanje stranih investitora.

Govoreći o napadu Rusije na Ukrajinu, rekla je da ta kriza pokazuje da Srbija mora da se u spoljnoj politici takođe rukovodi krilaticom „svoj na svome“.

– Mi nemamo razloga da se svrstamo na stranu NATO-a i da na bilo koji način sebe stvrstamo na stranu alijanse koja je ovde u Nišu ubila trudnicu – izjavila je Đurđević Stamenkovski.

Kako je kazala, SSZ bi ulaskom u Skupštinu Srbije bila čvrsta garancija da Srbija ne bi uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

PP Media