Završena sezona kupanja na gradskim bazenima u Priboju

Priboj – Tokom minula tri meseca više od 11 hiljada kupača pronašlo je spas od letnje žege na gradskim bazenima u Priboju, dok je Sportski centar, od prodaje ulaznica i izdavanja ležaljki prihodovao oko 2,2 miliona dinara.

Spas od letnjih vrućina na bazenima u Priboju pronašlo više od 11 hiljada kupača, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Početkom septembra završena je ovogodišnja sezona kupanja na gradskim bazenima u Priboju. Prema rečima direktora Sportskog centra Sava Spasojevića, koji upravalja bazenima, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, ova godina bila je znatno uspešnija od prethodne.

– Za samo 5 dana rada u junu, bazene je posetilo preko 1500 građana, u julu je bilo nešto manje od 4400 kupača, dok je avgust zabelezio najveću posetu – prodato je preko 5200 ulaznica. Prihodi koji su ostvareni od prodaje karata i izdavanja ležaljki trebalo da budu dovoljni da se pokriju troskovi – kazao je direktor Sportskog centra u Priboju Savo Spasojević i dodao da deca do 7 godina starosti nisu plaćala karte, dok je cena za odrasle iznosila svega 150 dinara.

Redovne provere kvaliteta vode od strane stručnjaka Zavoda za javno zdravlje iz Užica pokazale da je voda u bazenima tokom cele sezone bila bakterioloski ispravna. Takođe, prisustvo spasilaca je doprinelo da bezbednost kupača bude na visokom nivou.

Inače, pored Pribojaca najčešći kupači na gradskim bazenima bili su gosti iz susednih opština Prijepolja i Nove Varoši.

Novosti i PP Media