Zbog koruptivnih dela u Kraljevu počelo suđenje Sabiri Hadžiavdić

Prijepolje/Kraljevo – Pred sudijom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u četvrtak je održano suđenje direktorici Centra za socijalni rad iz Prijepolja Sabiri Hadživadić saznaje portal “PP Media”. Hadžiavdićevoj su zajedno sa još jednom službenicom te ustanove, inspektori lisice na ruke stavili polovinom januara prošle godine, međutim u pritvoru je ostala desetak dana, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Prostorije Centra za socijalni rad u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovcanin

Tužilaštvo u Kraljevu  Sabiru tereti zbog koruptivnih radnji vezanih za nabavku novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu decu, preplaćenih računa za kupovinu stolarije za prostorije koje koristi Centar, i izradu Akta o proceni rizika i obezbeđenju lica i imovine.

Imenovanje Sabire Hadžiavdić na direktorsko mesto u Centru za socijalni rad od samog starta pratile su nepravilnosti. Viši sud iz Užica je, rešavajući po tužbi Radmile Pjanović, poništio rešenje SO u Prijepolju kojim je Sabira imenovana za direktora ovdašnjeg Centra za socijalni rad, a  presudu je potrdio Apelacioni sud iz Kragujevca. Uprkos sudskoj odluci koalicona vlast odbila je da presudu sprovede u delo. Da apsurd bude veći Sabira Hadžiavdić imenovana je za sekretara Opštinske izborne komisije. Ostaje nejasno kako će neko kome se sudi zbog koruptivnih dela, štititi zakon i starati se da izborne radnje proteknu u skladu sa važećim zakonskim propisima.

PP Media