Zbog kvara na glavnoj trafostanici bez struje, grejanja i vode pola Nove Varoši

Nova Varoš – Sneg koji je padao tokom jučerašnjeg dana napravio je ozbiljne probleme u snabdevanju električnom energijom, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Pola Nove Varoši bez struje, vode i grejanja, ilustracija: GZS

„Do prekida je došlo tokom jučerašnjeg dana kasno popodne, a usled kvara na glavnoj trafo stanici, bez struje je ostalo gradsko područje i nekolio sela. Samim tim došlo je do prestanka rada pumpi za grejanje i radijatori u stanovima, ali i u svim institucijama su bili hladni. To se posebno odrazilo na škole, jer je jutros u učionicama bilo veoma hladno, pa đaci u pojedinim seoskim školama nisu bili u mogućnosti da pohađaju nastavu, a učenici koji idu u srednju školu su vraćeni kući”, kazao je Vasiljević.

On je istakao da je kvar otklonjen, ali da su stanovi još uvek hladni.

„Sve češće imamo probleme sa napajanjem električnom energijom, mislim da će nadležni morati ozbiljnije da se pozabave stanjem elektro mreže na ovim prostorima, da ne bi svake zime imali istu situaciju. To se radi kada vemenski uslovi dozvoljavaju, a ne kad padne sneg od pola metra pa je izlazak na teren mnogo teži”, apelovao je Vasiljević.

Što se tiče putne infrastrukture, prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da su svi putni pravci prohodni i očišćeni.

„Čisto je do centra svake mesne zajednice, kao i do brojnih zaseoka, a svi žitelji naše opštine mogu bez problema doći do grada”, zaključio je Vasiljević.

GZS i PP Media