Zbog nedostatka kvoruma odložena sednica Opštinskog veća u Prijepolju

Prijepolje – Zbog nedostatka kvoruma, danas je u Prijepolju, odložena sednica Opštinskog veća, na kojoj je između ostalog predsednik opštine, Vladimir Babić, trebalo da obelodani ime kandidata kojeg će skupštini predložiti, za proširenje svog tima u izvršnoj vlasti.

Članovi Opštinskog veća u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

Takođe, većnici su trebali da utvrde predlog o novom vd direktoru Biblioteke “Vuk Karadžić” i proslede odbornicima na usvajanje. Kako nezvanično saznajemo, nekadašnja načelnica Opštinske uprave, iz perioda Dragoljuba Zindovića, Sabira Hodžić, kandidat za tu funkciju, uprkos činjenici da neispunjava uslove – odnosno da nema tri godine radnog iskustva u kulturi te da se protiv nje vodi krivični postupak.

Na početak zasedanja, u kabinet predsednika, prema nezvaničnim informacijama, nije se pojavio dovoljan broj većnika da bi sednica mogla da se održi. Izostala su tri člana veća iz redova Sandžačke demokratske partije i deo većnika iz koalicije okupljene oko naprednjaka.

Inače, Opštinsko veće u Prijepolju broji 8 članova. Na predlog predsednika opštine, Vladimira Babića, nakon promene Statuta, broj članova biće povećan na 9.

Tokom jučerašnjeg dana, u opštinu Prijepolje, stigao je predlog Stranke pravde i pomirenja da se za novog većnika izabere Mersid Mekić.

Kako se radi o kandidatu, koji je nedavno hapšen zbog koruptivnih dela, protiv njegovog imenovanja je stranka Rasima Ljajića, koja je najavila raskid koalicije sa naprednjacima, ukoliko dođe do Mekićevog izbora.

PP Media