Zbog samovolje komšije nemaju signalizaciju na putu

Radnike ekipe za izradu horizontalne signalizacije užičkih „Puteva“ nedavno je Milomir Milinković, meštanin Bele Reke, sprečio da ispod njegove kuće iscrtaju belu liniju sredinom kolovoza na delu regionalnog puta Jasenovo – Ljubiš, tvrdeći da je put na njegovom imanju!
– U dva navrata nas je oterao. Uspeli smo „na mišiće“ da markiramo trasu od 300 metara, ali i pored prisustva policije, nije dozvolio da obeležimo belu liniju na 300 metara, kako je predviđeno u projektu – kaže Mire Perišić, šef ekipe „Puteva“.
Na našu nameru da čujemo vlasnika i motive njegove rampe, s druge strane telefona, umesto odgovora, stigle su – pretnje.
– Samo ti slušaj kriminalce u Beloj Reci i vlasti! Nemoj da si išta pisao slučajno! Loše ćeš se provesti! – ljutito je saopštio ženski glas.
U pogonu „Puteva“ iz Prijepolja kažu da su im Milinkovići prethodnih godina u nekoliko navrata ometali i prekidali gradnju puta. Milojko Matović, rukovodilac gradilišta „Puteva“, podseća da su posredovali čelnici opštine Nova Varoš i da je ova firma vlasniku imanja izmirila sve što je dogovoreno – izgrađen je put do njegove kuće na bregu, potporni zid, izmeštena garaža i obezbeđen materijal koji je tražio.
Meštani Bele Reke su ogorčeni zbog inata i samovolje komšije, jer klizava deonica puta u potoku ostaje bez bele trake, pa će vrebati opasnosti, pogotovo one koji prvi put ovuda voze. Čude se i kako republički katastar i opštinske službe za imovinsko-pravne odnose i Direkcija za izgradnju tolike godine ne rešavaju vlasništvo sporne parcele.
U mnogim selima se, inače, potežu sekira i kolac, žitelji ležu pred buldožere i druge putarske mašine, jer privatno zemljište nije izuzeto u korist opštine i države, pa oni i dalje plaćaju porez.
BEZ PRIJAVE POLICIJE
U stanici policije u Novoj Varoši potvrđuju da je patrola bila na terenu, ali da nije podnela nikakvu prijavu jer nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi.
PP Media