Zbog teške epidemiološke situacije neophodno proširenje smeštajnih kapaciteta i na prijepoljsku bolnicu

Prijepolje – Epidemiološka situacija u Prijepolju sve je teža, zaključak je Štaba za vnredne situacije. Кapaciteti Кovid bolnice u Priboju, gde se smeštaju inficirani iz Prijepolja, popunjeni su, pa je upućen apel menadžmentu ZC Užice da se poveća broj kreveta i po mogućnosti otvori nova kovid bolnica u Prijepolju.

Epidemiološka situacija u Prijepolju sve teža, foto: A.Rovčanin

„Pribojska bolnica raspolaže sa 105 postelja za smeštaj kovid pacijenata i ti kapaciteti su popunjeni, juče su primani samo najhitniji slučajevi. Očekuje se neko manje proširenje, ali su to nedovoljni kapaciteti s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Zbog toga smo apelovali da Zdravstveni centar Užice da ozbiljno razmotri mogućnost proširenja smeštajnih kapaciteta na bolnicu u Prijepolju”, kazao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje, Esad Hodžić, foto: A.Rovčanin

S tim u vezi Hodžić je apelovao na sve građane opštine Prijepolje da se ponašaju odgovorno i da predstojeći praznici ne budu povod za masovna okupljanja i proslave, jer kako je kazao, samo tako svi zajedno mogu prevazići ovu tešku epidemiološku situaciju.

GZS i PP Media