Zemljoradnička zadruga u Sastavcima dobila 7 miliona dinara od države

 Priboj – Zemljoradnička zadruga “Sastavci” dobila je od Ministarstva za brigu o selu skoro 7 miliona dinara, u okviru dodele bespovratnih sredstava  za 57 zadruga iz čitave Srbije.  Ugovor su u utorak u Beogradu, potpisali  predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i  direktor Zadruge Mileta Ikonić.

Foto: PP Media

Prema rečima direktora Zadruge u Sastavcima, Milete Ikonića, sredstva su namenjena sadašnjim i budućim članovima, kao i komitentima  Zadruge, za nabavku steonih junica visoke mlečnosti, čime će se povećati količina i kvalitet mleka, ali i podstaći produktivnost  individualnih proizvođača.  

– O raspodeli dobijenih sredstava, shodno podnetom zahtevu prema Ministarstvu i  važećim aktima, konačnu odluku donece Skupština  Zadruge, koja će najverovatnije biti održana, naredne sedmice – kazao je Ikonić.

Inače, Ministarstvo za brigu o selu odobrilo je bespovratna sredstva namenjena unapređenju poslovanja 18 starih zadruga za koje je izdvojeno do 15 miliona dinara po zadruzi i 39 novih zadruga, kojima je dodeljen iznos do 7,5 miliona dinara. Tako će narednih meseci svoje poslovanje unaprediti 15 ratarskih, 21 voćarska, 6 stočarskih, 4 povrtarske, vinogradarske i pčelarske, jedna zadruga koja se bavi proizvodnjom lekovitog bilja, a sredstva su ove godine po prvi put dobile jedna turistička i socijalna zadruga.

PP Media