Zlatar na sajmu zablistao punim sjajem (video)

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Zlatar se predstavio u punom svetlu i pokazao da može u privlačenju gostiju ravnopravno da stane na crtu i da se nosi sa svim turističkim centrima u zemlji. Aktivni odmor, kulturno-istorijsko nasleđe i gastronomija novovaroškog kraja samo su bili neki od aduta za privlačenje gostiju koji su predstavljeni posetiocima kupole beogradskog sajma. Centralnoj prezentaciji TSC “Zlatar”, koja je po oceni turističkih uposlenika bila jedna od najboljih na ovogodišnjem sajmu, pored mnogobrojnih posetilaca, novovarošana koji žive u Beogradu i opštinskih zvaničnika prisustvovao je i osnivač „Karić fondacije“ Bogoljub Karić. Celu prezentaciju upotpunili su tamburaški orkestar Doma kulture „Jovan Tomić“ i frulaš Darko Prelić.

Tamburaški orkestar Doma kulture sa Bogoljubom Karićem, foto: www.ppmedia.rs

Direktorka TSC “Zlatar” Rosa Jakovljević kaže da su ove godine predstavljene sve lepote i turistički potencijali kojima opština raspolaže te da su posetioci najviše pokazali interesovanje za planinu Zlatar, Specijalni rezervat prirode Uvac sa meandrima i Beloglavim supom, međutim ono što je novo jeste interesovanje posetilaca za kulturno istorijsko nasleđe što je donekle iznenadilo i same turističke radnike.

Brojni posetioci na prezentaciji Zlatara, foto: www.ppmedia.rs

– Veliki broj posetilaca našeg štanda se interesovao za organizovane ture i posete manastirima i verskim objektima što nam govori da će rasti broj turista koji dolaze zbog verskog turizma. Ranijih godina gosti su bili uglavnom porodični ljudi i rekreativci, bilo je i onih koji dolaze zbog zdravstvenog i seoskog turizma pa nas ovo interesovanje raduje i pruža nove mogućnosti za razvoj turizma – ističe Jakovljević.

Predsednik opštine Radosav Vasiljević nije krio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja građana Srbije za novovaroški kraj.

Radomir Matović, Nebojša Svičević i Radosav Vasiljević, foto: www.ppmedia.rs

– Čast je bila predstavljati opštinu na ovoj promociji, broj posetilaca našeg štanda je pokazao koliko je interesovanje građana Srbije za naše turističke lepote. Zlatar je planina sa najviše sunčanih dana u godini pa stoga predstavlja pravi magnet za turistite. Na nama je da nastavimo vredno da radimo i da stvaramo uslove za razvoj turizma – naglasio je prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Gastronomski specijaliteti Zlatarskog kraja, foto: www.ppmedia.rs

Domaća hrana je ono po čemu je Nova Varoš prepoznatljiva, u to su tokom promocije mogli da se uvere i posetioci štanda TSC “Zlatar” jer su gostima u režiji hotela “Zlatarski biseri” i “Panorama” služeni gastronomski specijaliteti i pića iz ovog kraja.
PP Media