Zlatar sve uočljiviji na turističkoj mapi Srbije

Nova Varoš već godinama unazad je domaćin Zlatarfesta, koji je ovog leta posetilo na hiljade ljudi iz zemlje, ali i inostranstva. Turistički kapaciteti ovog regiona sve su bogatiji, tako da su planina i jezero Zlatar postali bitan faktor na turističkoj mapi Srbije.

– Statistički podaci govore da je samo u prvih nekoliko meseci na Zlataru ostvareno preko 36 hiljada noćenja. Ako to uporedimo sa prethodnim godinama kad je na Zlataru bilo samo oko 4 hiljade noćenja, jasno nam je onda koliko se radilo na turističkoj ponudi Zlatara i koliko smo napredovali. Imamo zaista mnogo da ponudimo turistima, fantastične prirodne lepote, tradiionanu i ukusnu hranu, kao i gostoprimstvo domaćina po kojem smo nadaleko poznati- izjavio je Branko Pucarević, direktor TO “Zlatar”.

Branko Pucarević direktor TO Zlatar

Svim ljubiteljima divlje prirode uskoro će biti dostupna i nova turistička destinacija na Vodenoj poljani.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević

– Uskoro kreće asfaltiranje tog najlepšeg dela Zlatara, pa ćemo uskoro gore dobiti savremen put, moderan asfalt u dužini 3.200 metara i 4 metara širine, što će otvoriti prozor u svet našoj opštini- rekao je Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.
Izvor: GZS i PP Media