Nova Varoš dobila novo rukovodstvo na čelu sa Brankom Bjelićem

Na sednici Skupštine opštine Nova Varoš izabran je novi predsedniki opštine Branko Bjelić,

Branko Bjelić predsednik opštine Nova Varoš

predsednik opštine Nova Varoš

koji dolazi iz redova Srpske napredne stranke. Takođe, na konstitutivnoj sednici ove sandžačke opštine izabran je i zamenik predsednika opštine, kao i članovi Opštinskog veća.
U nerednom četvorogodišnjem mandatu na čelu opštine Nova Varoš nalaziće se novoizabrani predsednik Branko Bjelić. Bjelića su na to mesto postavili odbornici lokalnog parlamenta u toj opštini, odnosno skupštinska većina od 14 odbornika, dok je njih osam glasalo protiv njegovog izbora. Bjelić je za naš portal istakao da će se njegov plan za naredni period odnositi na otvaranje novih radnih mesta i rešavanje brojnih drugih problema u opštini Nova Varoš.
„Nastavićemo sa privlačenjem stranih investitora i izdavanjem u zakup prostorija Inove na Kokinom Brodu, pokušaćemo da privučemo i investitore koji će izgraditi hladnjaču što će biti garant za otkup poljoprivrednih proizvoda. Druga faza projekta za izgradnju biznis centara Branoševac danas je završena, preba da potpišemo ugovor vredan 430 hiljada evra i da se za nekih mesec dana krene sa izgradnjom“, kazao je Bjelić i dodao da će vlast u Novoj Varoši nastaviti sa ulaganjem u razvoj turizma, poboljšanjem same turističke ponude i za povećanjem smeštajnog kapaciteta. „Jedan od prioriteta biće i ponovno pokretanje RH Centra „Zlatar“ u šta će biti uloženo oko 5 miliona evra“, dodaje on.
„Za naredni periodu planirano je i rešavanje odlaganja otpada sa teriotrije opštine Nova Varoš, što uključuje i rešavanje istog na teritorijama opština Prijepolje, Priboj i Sjenica, jer je obećanje resornog Ministarstva izgradnja transfer stanice za reciklažni otpad, koju će u narednom periodu koristiti pomenute četiri opštine“, kaže Bjelić.
Odbornici SO Nova Varoš na nastavku konstitutivne sednice izabrali su i zamenika predsednika opštine Ivana Mladenovića, takođe iz redova SNS, kao i 11 članova Opštinskog veća. Vlast u ovoj opštini u naredne četiri godine činiće koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke sa 12 odbornika, Sandžačka demokratska partija 1 odbornik i Socijalstička partija Srbije takođe, 1 odbornik. U opoziciji su ostali GG “Novi ljudi za Novu Varoš” 6 odbornika, Demokratska stranka sa 5 i Nova Srbija, kao i Srpski pokret Dveri sa po 1 odbornikom.
PP Media