Zlatibor ponovo obara rekorde posećenosti, turisti otkrili skrivene lepote ove planine

Zlatibor/Čajetina – I dok sa obala Crne Gore svakodnevno stižu vesti o propaloj turističkoj sezoni, srpska planinska lepotica pleni tokom ovih letnjih meseci. Na Zlatiboru je trenutno na hiljade turista koji uživaju u svim blagodetima ove vazdušne banje.

Sve veći broj turista posećuje Zlatibor, foto: Rina

Da nije sve u modernom centru, pokazuje sve više posetilaca koji se odlučuju da obiđu fantastične prirodne lokalitete, pa je piknik na Ribničkom jezeru postao jedna od novih i nezaobilaznih atrakcija. Mnogi nisu imali dilemu da li ovog leta ići na more ili na planinu, izabrali su ovo drugo.

„Кada pređete na stotine kilometara i vidite ovakvu lepotu uopšte vam nije žao. Ovo nisam očekivala, krenula sam sa predrasudama kada je Zlatibor u pitanju, zgrada do zgrade i da od građevina nemate mesta ni da se okrenete, ovo je sasvim druga priča. Iz samog centra zlatne planine stigla sam gondolom za svega nekoliko minuta, spustite se u netaknutu oazu i oduševite prizorom ispred vas. Pravi je blagoslov uživati u ovakvoj panorami, pored jezera, borova, čistog vazduha i prepustiti se odmoru za dušu. Dovoljno je što sam ponela ćebe i neko okrepljene da uživam u potnunosti“, kazala je za RINU, Suzana Videnović iz Beograda.

Foto: Rina

Ukoliko, nakon nakupljene energije poželite malo adrenalina, vrhovi poput Čigote, Murtenice i Tornika su vam dostupni kroz vožnju kvadova. Aktivan odmor poslednjih godina dobija pravi smisao na ovoj planini.

„Do skrivenih lepota možete doći isključivo četvorotočkašem i uživati u prizorima. Ovaj vid turizma razvija se dugi niz godina, i zahvaljujući adrenalinu koji dobijete u kombinaciji sa čarima Zlatibora, doživite ga potpuno drugačije tako da zaboravite da ste smešteni u samom centru. Vožnja kvadom spada u brz i malo teži sport, jako je ekstreman i zbog toga se mora povesti računa o sebi, noseći zaštitu opremu“, Darko Ječmenica, instruktor.

Pored najvećeg zip-lajna u Srbiji, Stipopića pećine, avantura parka, dostupnost lokaliteta na zlatnoj planini sve je veća, pa nije ni čudo što se posećenost tokom jedne turističke sezone meri u milionima.

„Ono što na javiše raduje jeste da pored dostupnih atrakcija za turiste, Opština ove godine organizuje zlatiborsko kulturno leto od 15. jula na Кraljevom trgu u kojem će svakodneno imati aktivnosti i sadržaje, tako da svi posetioci mogu da uz sve dostupne lokalitet mogu upuniti svaki dan svog boravka na najposećenijoj planini“, ističe Miloš Planić iz TO Zlatibor.

Ovoj bogatoj ponuduti, svakako treba pridodati jedini izvor mineralne vode koji se nalazi u samom centru Zlatibora.

„U spa u samom centru Zlatibora, koji se prostire na preko 4500 kvadrata nalaze se četiri bazena napunjena magnezijumskom vodom sa našeg izvora. Ona ima izuzetna lekovita svojstva i relaksirajuće utiče na organizam i mišiće, svakako prospešuje vašu energiju koju ste utrošili tokom čitavog dana“, kazao je Milosav Dunjić, direktor hotela Zlatibor Mountain Risort.

Rina i PP Media