Značajna sredstva usmerena prema poljoprivrednim proizvođačima

Članovi Opštinskog veća razmatrali su izveštaj Komisije za kontrolu sredstava za podsticaje i podršku poljoprivrednih proizvođača. Veću je dostavljen izveštaj u kom je konstatovano da će 189 poljoprivrednih gazdinstava dobiti podsticajna sredstva od strane lokalne samouprave.
Na ovoj sednici Opštinskog veća razmatrane su i usvojene brojne tačke koje se odnose na nastavak skupštinskog zasedanja, među kojima i informacija o problemima u snabdevanju električnom energijom u Velikoj Župi i na teritoriji opštine Prijepolje, kao i izveštaj o radu Komisije za izradu simbola, grba i dana ove opštine. Većnici su takođe razmatrali i izveštaj o radu Komisije za ostvarivanje prava na regres za osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada i životinja, za šta je iz opštinskog buidžeta izdvojeno oko 4 miliona dinara.
„Za ovu vrstu podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji opština je prvobitno izdvojila 2 miliona i 500 hiljada dinara, ali obzirom na to da su se na ostvarivanje prava na regres za osiguranje javila 364 poljoprivredna gazdinstva, odnosno fizička lica, doneli smo odluku da pozicioniramo još milion i po dinara sa pozicije neiskorišćenih sredstava za poljoprivredu“, kazao je član opštisnkog veća Esad Hodžić.
Na današnjoj sednici Opštinsko veće je donelo odluku da po prvi put na zahtev Turističke organizacije i Doma kulture izdvoji sredstva za ukrašavanje grada pred novogodišnje praznike. Za ovu namenu iz opštinskog budežta biće izdvojeno 300 hiljada dinara.
PP Media