Zoran Martinović: Da stavimo fokus na ekonomski razvoj Prijepolja a ne na nacionalne podele

Prijepolje – Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i istaknuti funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, na tribini u Prijepolju, razgovarao je sa građanima o značaju formiranja multietničke liste za predstojeće lokalne izbore pod imenom „Zajedno za Prijepolje“.

Foto: A.Rovčanin

Ovo je bio važan korak u nastojanjima da se naglasi značaj socijaldemokratskih vrednosti, tolerancije i promovisanja zajedničkog života u ovom gradu. Pored Martinovića, na tribini su govorili Predrag Čičić, funkcioner SDPS i član Opštinskog veća u Prijepolju i Esad Hodžić, posebni savetnik ministra turizma i omladine i lider Sandžačke demokratske partije u Prijepolju.

Građani Prijepolja sve više neguju ideju socijaldemokratije, tolerancije i zajedničkog života, a ova tribina je pružila priliku za otvoren dijalog između visokih funkcionera SDPS-a, i lokalnog stanovništva. Fokus tribine bio je na formiranju multietničke liste za predstojeće lokalne izbore, koja bi odražavala raznolikost i zajedništvo unutar grada.

Foto: A.Rovčanin

Socijaldemokratske vrednosti, koje uključuju toleranciju, jednakost i solidarnost, naglašene su tokom tribine kao osnovne tačke okupljanja i razvoja zajedničke političke platforme.

– Veliki broj stručnih i kvalitetnih ljudi podržava ideju zajedništva i jedinstva koja zapravo treba da ujedini srbe i bošnjake,  i sve one koji žive u ovoj opštini. Naš cilj je da stavimo fokus na ekonomski razvoj opštine a ne na nacionalne podele. U prethodnom periodu urađeno je mnogo na realizaciji projekata koji su dugo godina čekali, kao što su saniranje deponije Stanjevine ili završetak rekonstrukcije mosta u Šarampovu. Međutim ima mnogo toga još da se uradi – kazao je Zoran Martinović.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik SDP u Prijepolju Esad Hodžić, naveo je da se multietnička lista koju je njegova partija formirala za prošle izbore održane 2020. godine pokazala kao pun pogodak. On je naglasio da je za tu listu pored  Bošnjaka glasao i značajan broj pravoslavaca. Hodžić je najavio da će i naredna lista za decembarske izbore biti multietnička, i da očekuje još veću podršku svih građana Prijepolja.

Tribina se fokusirala na važnost uspostavljanja zajedničkog okvira koji bi podržao multietnički identitet grada Prijepolja. Ideja je bila da se istaknu zajednički ciljevi i interesi koji prelaze etničke i verske granice, te da se stvori politički ambijent koji bi promovisao razumevanje među različitim zajednicama u gradu.

PP Media