Nebojša Stefanović otvorio je u Priboju Regionalni centar granične policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović otvorio je danas u Priboju Regionalni centar granične policije i tom prilikom istakao da će, i pored dobrih rezultata koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, insistirati na još žešćoj borbi protiv šverca.
„Zahtevam od granične policije i na tome ću insistirati da borba protiv šverca bude mnogo žešća. Policija je ostvarila dobre rezultate u 2014. i 2015. u suzbijanju šverca duvana, kafe, narkotika, ali očekujem da u ovoj godini taj rad bude još intenzivniji“, rekao je on, istakavši da obezbeđivanje boljih uslova i prostora za rad podrazumeva i bolje rezultate.
Ministar je naglasio da svaka paklica duvana, svaki kilogram duvana u listu, ili rezanog duvana, koji se ilegalno prenese u Srbiju i proda bez akcize, znači neki kilometar puta manje, neku školu manje, objekat manje za školu, bolnicu, policiju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
„Zato smo posvećeni borbi portiv šverca i hoćemo da takva praksa bude prošlost“, poručio je Stefanović.
Prema njegovim rečima, otvoreni regionalni centar u novoj zgradi, koji pokriva čitavu teritoriju granične linije Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i u koji su prebačene i dve stanice policije, omogući će da policija efikasnije radi i da ima bolji kontakt sa građanima, što je od posebne važnosti.
Istakavši da je u pribojskoj opštini postignut visok stepen bezbednosti, Stefanović je rekao da će otvaranje ovog centra, u kome će biti zaposleno oko 100 ljudi, imati značaja i za tu opštinu.
Ministar je ocenio da početak rada, u ovoj i narednoj godini, nekoliko novih kompanija u opštini Priboj predstavlja dobrobit za ovaj region.
„Politika Vlade Srbije su nova radna mesta, pokušaji da se sve ono što je nasleđe prošlosti reši, ali i da se razmišlja o novim kapacitetima, novim kompanijama“, naglasio je.
Kako je ukazao, nije dovoljno da u gradu postoji samo jedna kompanija, jer je to veliki rizik, već je važno otvarati nove kompanije, koje će uposliti ljude i koje će imati različit spektar proizvoda i na taj način će građanima osigurati ekonomsku budućnost.
Ministar policije je, takođe, najavio da će sledeće nedelje, posle 15 godina, biti otvoren novi granični prelaz Carevo Polje na Uvcu.
PP Media