Adaptirana učionica za učenike sa razvojnim teškoćama

Zajedničkim trudom i pregalaštvom Društva za cerebralnu i dečiju paralizu „Nada“, Opštine Nova Varoš i OŠ „Živko Ljujić“, adaptirana je učionica za učenike sa razvojnim teškoćama. Moderna i opremljena sa adekvatnim udžbenicima, tabletima i drugim asistivnim tehnologijama, učionica će predstavljati prostor za realizovanje još bogatijih i raznovrsnijih aktivnosti. Program rada sa učenicima sa razvojnim teškoćama prepoznat je od strane velikog broja obrazovnih poslenika jer postiže rezultate na nacionalnom nivou, a neretko predstavnici škola iz okruženja traže podršku za unapređenje svojih aktivnosti u ovom domenu.

Najveću podršku u realiziciji programa zaposleni u OŠ „Živko Ljujić“ imaju od roditelja učenika sa razvojnim teškoćama koji aktivno učestvuju u predviđenim aktivnostima i daju bezrezrevnu podršku timu koji osmišljava program za njihovu decu.


Mudrost kaže da samo tamo gde postoje teškoće odnosno prepreke postoje i nužni uslovi za razvoj. I to je karakteristično za svaku osobu. Prepreke učenika sa razvojnim teškoćama nešto su složenije i zahtevnije u pogledu prevazilaženja, ali zajedničkim delovanjem svih društveno-odgovornih aktera svaki cilj je dostižan.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *