Apel Opštinskog štaba za vanredne situacije: Poštujte odluke u skladu sa proglašenim vanrednim stanjem

Nova Varoš – Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš apeluje na građane i privredna društva da poštuju odluke i preporuke koje nadležni organi donose u skladu sa proglašenim vanrednim stanjem na teritoriji Republike Srbije.

U obaveštenju koje je potpisao komandant štaba i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević se kaže:
U skladu sa proglašenim vanrednim stanjem na teritoriji Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš apeluje na građane i privredna društva.

Građani: samoizloacija-bez okupljanja, bez poseta, bez izlazaka iz kuće bez preke potrebe. Izuzeci: kada se ide u prodavnice i apoteke, za šetanje kućnih ljubimaca, bacanje smeća. Preporuka za lica starija od 70 godina da uopšte ne izlaze napolje i da za njih sve neophodne radnje obavljaju mlađi članovi porodice, u slučaju da starije osobe žive same mogu pozvati telefon 033/64-373 u vremenu od 8,00 do 20,00 časova od 17.03.2020. godine, gde mogu prijaviti svoje potrebe koje nisu u mogućnosti sami da obave.

Za privredna društva: Preporučuje se poslodavcima da proces rada organizuju tako da svi koji to mogu rade od kuće, a posebno teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina. Ako rad od kuće nije moguć, proces rada treba organizovati tako da se strogo poštuju sve higijensko tehničke mere za sprečavanje širenja zaraze (ograničen broj ljudi u prostoriji, korišćenje zaštitnih maski i sl.). Ovo se posebno odnosi na zaposlene čija deca prestaju da idu u škole i vrtiće.

Кomandant štaba Radosav Vasiljević

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *