Zasedao Štab za vanredne situacije u Priboju

Priboj – U utorak,10. novembra održana je konstitutivna sednica Štaba za vanredne situacije u opštini Priboj, nakon skupštinskog Rešenja o postavljenju komandanta i članova opštinskog Štaba.

Zasedao Štab za vanredne situacije u Priboju, foto: PP Media

Sednicom je predsedavao komandant Opštinskog štaba Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, a dominirajuća tačka dnevnog reda bila je trenutna epidemiološka situacija zbog korona virusa. Iako je, osnovu izveštaja Stručno – operativnog tima, broj pregleda u kovid ambulanti, poslednjih desetak dana u blagom porastu, pa i broj pozitivnih pacijenta, stanje u opštini Priboj se i dalje može okarakterisati, kao stabilno.

Stanje pacijenta se prati gotovo iz sata u sat, i u slučaju potrebe upućuju se na dalje lečenje. Za razliku od vikenda kada je bilo četvoro zaraženih, prvog dana ove sedmice došlo je do povećanja broja pozitivnih čak 12.Na sreću, kako se čulo od lekara Doma zdravlja i Bolnice Priboj, to su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

I u zdrastvneim ustanovama preduzete su dodatne mere na zaštiti, i zaposlenih i pacijenta, a da trenutna zadovoljavajuća, ne bi prešla u opasnu i nekontrolisanu situaciju, nadležni organi i inspekcije, realizuju i sedmodnevne planove, po nalogu Vlade Srbije, u smislu kontrolisanja propisanih epidemioloških mera, na svim mestima, a posebno u ugostiteljskim objektima, pijacama, marketima, kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski, držanje preporučene distance i okupljanja od dozvoljenog broja.

PP Media