Besparica jača od šampiona

Svetski i Evropski prvaci u dizanju tegova Đorđe Pjanović i Sanel Čičić sa trenerom Mikicom Tomaševićem zbog finansijskih problema nisu otputovali u Poljsku na Evropsko prvenstvo, da brane zlatnu medalju osvojenu prošle godine. Evropsko prvenstvo održava se u Poljskom gradu Biala Podlaska od 25.6. – 1.7.2017 tekuće godine. I ako su ovi sportisti imali čvrsta obećanja od opštinskog rukovodstva da će sredstva biti obezbeđenja te da će takmičari, sa trenerom krenuti put Poljske da brane zlato osvojeno u Mađarskoj to se ipak nije dogodilo.
Vidno razočaran trener Tomašević ističe da je imao čvrsta obećanja od čelnih ljudi Opštine Prijepolje da će novac biti obezbeđen te da će tročlana ekipa otputovati na Evropski šampionat, mađutim sve je ostalo samo na obećanjima a vremena za pronalazak drugih sponzora nije bilo.

Sanel Čičić, Mikica Tomašević i Đorđe Pjanović. foto: www.ppmedia.rs


– Žao mi je pre svega ove dvojice momaka što im nije pružena prilika da brane evropsko zlato osvojeno prošle godine. Višemesečno pripremanje za ovo takmičenje, sav uloženi trud i rad otišli su niz vodu- kazao je Mikica Tomašević.
Naredno veliko takmičenje koje očekuje ove momke već je početkom septembra, kada se u Češkoj održava Svetski šampionat u dizanju tegova gde pomenuti dvojac treba da brani tron. Međutim kako sada stvari stoje učešće na ovom takmičenju je pod velikim znakom pitanja i zavisi da li će biti obezbeđena neophodna novčana sredstva za boravak takmičara u ovoj zemlji.
PP Media