Eldar Lisica: Skupština saveza sprovedena u skladu sa zakonom, dokumentacija dostavljenja tužilaštvu

Suprostavljene strane u Sportskom savezu u Prijepolju nastavljaju sa nesuglasicama i prepucavanjem. Nakon jučerašnje koneferencije za novinare održane od strane rukovodilaca Sportskog saveza i člana Opštinskog veća zaduženog za sport,i u javnosti iznesenih detalja sa kako su rekli nelegitimne Skupštine saveza i navodne smene njenog rukovodstva oglasio se Eldar Lisica, kako kaže Generalni sekretar Sportskog saveza saopštenjem za javnost.

Odgovorno tvrdimo da je Skupština Sportskog saveza održana u subotu 24.juna 2017.godine sa početkom u 20.časova u prostorijama F.K“Jasen“. Pomenutoj Skupštini je prisustvovalo 18 delegata sa overenim ovlašćenjima-punomoćima koja su overili i potpisali Zastupnici sportskih organizacija članica Saveza. Na sednici je smenjen i razrešen Milovan Milićević,kao i organi Saveza,a izabran je novi predsednik Hrustem Duran,kao i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Delegati Skupštine,su usvojili još i Izveštaj o radu Saveza kao i finansijski izveštaj za 2016.godinu.
Takođe posedujemo validnu dokumentaciju,evidencione listiće i spisak prisutnih delegata na Skupštini Saveza,koju smo spremni da i nadležnim državnim organima dostavimo.Dakle cela procedura koja je vezana za zakazivanje,održavanje i donošenja odluka na Skupštini je prema Zakonu o sportu,ispoštovana,a i poziv medijima da prisustvuju sednici elektronsim putem smo na vreme uputili .

Delegati Skupštine su sa 18 glasova smenili i razrešili funkcije i dužnosti Predsednika Saveza Milovana Milićevića. Kao razlog smene Milićevića je navedeno da odredbom iz člana 180.stav 6. Zakona o sportu ,je predviđeno da članovi uprave sportske organizacije uključujući i zastupnika ,koji ne ispunjavaju uslove iz člana 33.stav 2. tačka 2) ovog zakona mogu obavljati funkciju najkasnije do 01.marta 2017.godine .

Imajući u vidu činjenicu da Milovan Milićević i nakon isteka roka određenog odredbom člana 180.stav 6. Zakona o sportu je i dalje obavljao dužnost ovlaštenog lica za zastupanje i predstavljanje u Klubu malog fudbala „Župski rubin HBSS plus“,kao i da dalje obavlja funkciju u organu političke stranke Pokreta socijalista u Prijepolju, Skupština je bila prinuđena da donese odluku o razrešenju sa dužnosti predsednika Saveza imenovanog radi poštovanja odredaba Zakona o sportu.

Dalje,odgovorno i prema Zakonu o sportu tvrdim da sam ja,jedini legalno izbrani Generalni sekretar i Zastupnik Sportskog saveza opštine Prijepolje i da demantujem navode da me je Skupština saveza smenila,jer sam svu dokumentaciju sa dokazima o pomenutoj smeni predao Tužilaštvu u Prijepolju ,gde je u toku istraga i očekujem pozitivan ishod,a sa celom situacijom je upoznat i Sportski savez Srbije od kojih imam maksimalnu podršku da izdržim borbu pred naletima lokalne političke vlasti koja pokušava da na nelegalan način,mešanjem u rad Saveza imenuje političke predstavnike u rukovodeće organe Sportskog saveza. Pomenute prijave koje sam podneo Tužilaštvu se odnose na falsifikovanje dokumenata i odluka,kao i izrada nelegalnih pečata Sportskog saveza opštine Prijepolje.

Takođe,nije tačno da Savez normalno funkcioniše,jer kancelarija Saveza na adresi Sandžačkih brigada br.1 u Domu kulture nije otvorena,a i žiro račun je deaktiviran,pa je i Ramazanska liga koja je završena pre par dana finansijski zatvorena preko Kluba malog fudbala“Župski rubin HBSS plus “,gde imamo saznanja,a to će i nadležni državni organi po našoj prijavi proveriti, da je bilo ozbiljnih zloupotreba narodnog novca od strane odgovornog lica u ovoj sportskoj organizaciji.

Što se tiče pomenutih MOSI u Pljevljima,koje startuje za desetak dana,Lokalna vlast je imenovala za rukovodioce tri lica koja nemaju nikakav autoritet,pedigre,stručnost i znanje u prijepoljskom sportu da vode i rukovode izborom gradske ekipe Prijepolja,al imaju zato političku podobnost i pripadnost , i ko ja je već rezultirala brojnim problemima , otkazima i odustajanjem naših najboljih sportista i sportskih radnika ,koji ne žele da u takvom okruženju i lakrdiji nestručnih i nekompetetnih ljudi učestvuju na MOSI u Pljevljima , tu pre svega mislim na,sportiste :

-Državnog reprezentativca Srbije u bacanju kugle Armina Sinančevića
-Najbolje sportiskinje sa prošlih MOSI u Rogatici Kristine Radivojević, zatim Alekse Kijanovića, Vlajka Radivojevića,Milene Kijanović i drugih atletičara i sportista ,kao i sportske trenere i sportske radnike koji su ranijih godina vodili naše ekipe veoma uspešno i donosili medalje gradu.

Na kraju izražavam veliko žaljenje na ovakvu političku odluku o izboru rukovodioca na MOSI u Pljevljima ,koja će po svemu sudeći rezultirati da se opština Prijepolje,koja je jedan od osnivača MOSI, predstavi u najlošijem izdanju i koja će ovakvim postupcima doneti gradu najlošiji sportski rezultat u dugoj istoriji održavanja MOSI .

A, da podsetimo javnost da smo samo pre godinu dana na MOSI u Rogatici,opštinu Prijepolje predstavili na najlepši i najdostojanstveniji način, doneli gradu 13 medalja, a naša Kristina Radivojević je bila najbolja sportiskinja igara,prvi put da neki sportista iz Prijepolja ponese ovo laskavo priznanje.

Nadamo se da će bar izabrani rukovodioci brinuti o smeštaju,ishrani i bezbednosi sportista iz našeg grada u Pljevljima, zaključuje Lisica u svom saopštenju za javnost.
PP Media