Birokratija „koči“ puštanje u rad Vatrogasnog doma u Brodarevu

Prilikom posete opštini Prijepolje ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić obišao je i Vatrogasni dom u Brodarevu. Tom prilikom Ilić je istakao da će pokušati da pomogne uz pomoć Vlade Republike Srbije kako bi ovaj objekat bio predat MUP-u Sektoru za vanredne situacije.
Opština Prijepolje je 2012. godine od sopstvenih sredstava izgradila vatrogasni objekat u Brodarevu, kako bi time rešila probleme, koje je Vatrogasno-spasilačka jedinica u Prijepolju imala sa udaljenošću od Mesne zajednice Brodarevo. Izgradnja ovog objekta koštala je loklanu samoupravu preko 20 miliona dinara, ali na njegovo puštanje u rad se još uvek čeka.
„Objekat je završen i spreman da se pusti u rad,ono što mi zahtevamo i od čega nećemo odustati to je da u Vatrogasnom domu budu zaposleni mladi ljudi iz brodarevskog kraja i od toga nećemo odustati “ kazao je u izjavi za naš portal Esad Hodžić član Opštinskog veća.
Brodarevo je Mesna zajednica u kojoj živi blizu 10 000 stanovnika i puštanje u rad jednog ovakvog objekta bilo bi od velikog značaja za ovaj kraj. Ono što predstavlja velike probleme jeste udaljenost od prve Vatrogasne jedinice, koja se nalazi u Prijepolju, 25 km dalje od Brodareva.
PP Media