Prijepoljci Prijepolju

Da Prijepoljci koji žive u dijaspori ne zaboravljaju grad na obalama Mileševke i Lima, potvrđuje i skromna donacija koja je nedavno stigla u Javno komunalno preduzeće „Lim“. Reč je o kosačici „Džon Deere“ koja će vrednoj ekipi RJ “Gradskog zelenilo” značajno olakšati radove na održavanju i uređenju uređenja zelenih gradskih površina.
Akciju za prikupljanje sredstava od kojih je kupljena kosačica pokrenuli su Siniša Jevtović i Zoran Derikonjić, a priključili se Dejan Derikonjić, Eko Sadiković, Rašo Isović, Milenko Špica, Slađa Ješić i prijepoljski zet Vlado Đurđev. Svi oni žive i rade u Americi.
Mirsad Sadiković, rukovodilac RJ “Gradsko zelenilo” kaže da je kosačica stigla “na vreme” – da se “odmori od dugog puta kako bi spremna dočekala prolećnu sezonu”.
– Sredstvima lokalne samouprave smo pre dve godine kupili samohodnu kosačicu, no za 15 hektara zelene površine koju svakodnevno održavamo bila je potrebna još jedna kosačica, što su i primetili naši Prijepoljci prilikom jedne od poseta gradu. Za pet ljudi koji rade u Gradskom zelenilu, ovaj poklon ima veliku vrednost jer će im znatno olakšati poslove vezane za uređenje grada, rekao nam je Sadiković.
No, ono što „američku kosačicu“ čini još vrednijom je lep gest naših Prijepoljaca koji su ovim skromnim poklonom želeli da doprinesu još lepšem izgledu grada.
J.B.