BNV: Najviše biračkih mesta u Novom Pazaru, najmanje u Novoj Varoši

Na teritoriji šest opština u Sandžaku biće ukupno 196 biračkih mesta na predstojećim neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, prenosi radio Sto plus. Uvidom u Rešenje o određivanju biračkih mesta, koje je na poslednjoj sednici donela Republička izborna komisija (RIK), ovaj radio saznaje da će u Novom Pazaru biti 61 biračko mesto, u Tutinu 49, a u Sjenici 41.

U Prijepolju će biti 33 biračka mesta, u Priboju 11, a u Novoj Varoši samo jedno. Na teritoriji Srbije biće ukupno 914 biračkih mesta, a komisija je donela odluku i o obrazovanju ukupno 94 radna tela RIK-a.

Na sednici RIK-a konstantovano je da će Matica bošnjačka na ovim izborima biti u svojstvu nadgledača, dok će ih CEsID pratiti u svojstvu posmatrača.

RIK je do sada za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine proglasila liste „Samoopredeljenje- dr Sulejman Ugljanin“ i „Matica bošnjačka- akademik Muamer Zukorlić muftija“.

Rok za podnošenje izbornih lista je do 19. oktobra u ponoć, a izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji biće održani 4. novembra.

Izvor: Radio sto plus i PP Media