Bolnica u Prijepolju dobila novi sanitet

Prijepolje – U okviru projekta Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja Hitan odgovor na kovid 19, u prijepoljsku bolnicu stigla je vredna donacija- sanitetsko vozilo vredno 4,7 miliona dinara.

Foto: PP Media

Prema rečima direktora Opšte bolnice Prijepolje, dr.  Zorana Drobnjaka, sanitetsko vozilo „Fiat dukato“ stiglo je kroz realizaciju projekta Vlade Srbije i Međunarodne banke Hitan odgovor na kovid 19. Projekat je započet u februaru ove godine i za sve organizacione jedinice Zdravstvenog centra Užice obezbeđena su sanitetska vozila.

–   Sanitet je u potpunosti opremljen. Poseduje sve ono što je potrebno za transport pacijenata i imobilizaciju pacijenata u toku transportu. Izvršena je registracija i na našu radost, već od danas može da se koristi – kaže doktor Drobnjak.

Prijepoljska bolnica raspolaže sa 12 sanitetskih vozila, 9 putničkih i jednim teretnim koje je namenjeno za prevoz medicinskog otpada, objašnjava Drobnjak, najavljujući i nove nabavke koje će u velikoj meri poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite u Prijepolju.

–  Iz kredita Svetske banke Ministarstvo je zaključilo ugovor za nabavku skenera i digitalnog rendgen aparata za našu zdravstvenu ustanovu. Takođe, potpisan je i ugovor za izgradnju postrojenja za za centralni dovod kiseonika čija je vrednost nešto veća od 18 miliona dinara – najavljuje direktor Opšte bolnice Prijepolje dr Zoran Drobnjak.

Građevinski radovi paralelno će se odvijati sa razvodom instalacija po odeljenjima i izgradnjom prokomera,  istakao je Drobnjak.

PP Media