Boris Mrdović treći put predsednik OO SPS u Priboju

Priboj – Na Opštinskoj izbornoj konferenciji, pribojski socijalisti jednoglasno su podržali predlog da Ivica Dačić bude izabran za predsednika SPS na predstojećem XI kongresu. Tim koji pobeđuje ne treba menjati, pa su pribojski socijalisti na 11. po redu Opštinskoj izbornoj konferenciji za predsednika Opštinske organizacije socijalista u Priboju, izabrali Borisa Mrdovića, kome je ovo treći mandat. Takođe, izabrano je i 45 novih članova opštinskog odbora.

Foto: PP Media

„U pitanju su novi-stari članovi, jačamo kadrovski potencijal partije. Među 45 članova, gledali smo sve da ispoštujemo – u našim redovima su lekari, mladi do 30 godina, a u skladu sa evropskim standardima koje SPS ispunjava zastupljene su i žene. Naš osnovni cilj je spoj mladosti i iskustva i uz uvažavanje iskustva onih koji su ostavili trag u ovom gradu i državi, uzeli smo u obzir i rezultate koji su naši članovi napravili. Nastavljamo sa politikom koja je dobila poverenje građana na prethodnim izborima, u pravcu boljeg života i koalicionog potencijala koji godinama negujemo na lokalnom i republičkom nivou. Takođe, kao Opštinski odbor u Priboju jednoglasno smo podržali za predsednika partije Ivicu Dačića. Za člana Glavnog odbora SPS – a ujedno i za potpredsednika partije na republičkom nivou predložena je Dijana Radović. Ona i ja, zajedno sa 13 delegata učestvovaćemo na XI Кongresu SPS u Beogradu”, rekao je Boris Mrdović, predsednik OO SPS Priboj.

Potpredsednik GO SPS i ministar bez portfelja Djorđe Milićević ocenio je da je OO SPS Priboj jedan od uspešnijih i bolje organizovanih opštinskih odbora u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

„Ovo je svečana i radna aktivnost. Radna, jer biramo nove partijske organe, a svečana, jer šaljemo jasnu poruku koju ćemo poslati i na XI kongresu SPS – a to je poruka jedinstva i snage SPS. O našoj snazi i vitalnosti govori i 32 godine postojanja i političkog delovanja, nakon kojih smo i dalje ostali relevantni činilac na političkoj sceni Srbije. Nismo mi sami sebe odabrali, biraju nas građani jer predstavljamo odgovornu i ozbiljnu političku stranku. Danas činimo još jedan korak napred u pravcu jačanja i okupljanja u i oko Socijalističke partije Srbije u Priboju da bi zajedno sa našim koalicionim partnerima mogli graditi temelje nove budućnosti”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik GO SPS.

Na izbornoj konferenciji SPS-a u Priboju izabrali smo tim koji je već osam godina na čelu Opštinskog odbora, pokazali su i građani da nam veruju, ali i vrh partije iz Beograda da izuzetno ceni i poštuje ono što radimo , istakla je narodna poslanica iz Priboja, Dijana Radović.

Foto: PP Media

„To je posebno što nastavljamo kontinuitet i tim koji dobija ne treba menjati. Ovo je samo uvod u Кongres SPS. Mi danas iz Priboja šaljemo nedvosmislenu podršku Ivici Dačiću, da bude opet izabran za predsednika naše partije, da mu budemo vetar u leđa u ovim teškim, izazovnim vremenima na poziciji koju je pruzeo, a to je pored predsednika republike Aleksandra Vučića, jedna od najzahtevnijih i najizazovnijih funkcija u našem vremenu kada su se sve geopolitičke okolnosti totalno promenile. Mi verujemo, da ćemo, kao i uvek socijalisti, imati dovoljno mudrosti da sve probleme rešavamo u korist naših građana”, rekla je Dijana Radović, narodna poslanica.

11. Кongres SPS biće održan 17. decembra u Beogradu.

PP Media i GZS