Brodarevac Armin Sinančević prvak države u bacanju kugle

Prijepolje/Beograd/Sjenica/Čačak – Prvenstvo Srbije za seniore održano je u atletskoj dvorani na Banjici, uz učešće velikog broja reprezentativaca. Najkvalitetniji rezultati su viđeni u bacanju kugle. Šampion države je postao olimpijac Armin Sinančević iz Brodareva, kome se sprava zaustavila na 20,56 metara.

Prvak države u bacanju kugle Armin Sinančević, foto: Privatna arhiva

Dobro izdanje je pokazao i Asmir Kolašinac sa prebačenih 20,31 metara. Obojica će učestvovati na Evropskom prvenstvu u dvorani u poljskom Torunu. Još jedan Brodarevac Dino Tumbul, član AK “Polet” ostavario je zapažen rezultat, sa ličnim rekordom od 15,95 zauzeo je peto mesto.

Ivana Španović, aktuelna šampionka Evrope u dvorani, pobedila je u skoku udalj sa 6,56 metara. Bilo je to njeno drugo zvanično takmičenje u 2021. godini. Prethodno je učestvovala na mitingu u nemačkom Dizeldorfu prošle nedelje kada je osvojila treće mesto sa 6,61 metara.

Blistala je i juniorka Ivana Ilić iz Čačka. Članica ČAK je 60 metara istrčala za 7,46 sekundi i za devet stotinki nadmašila rekord Srbije u svom uzrastu.

PP Media