Brodarevci se mesecima guše u smradu, razbacani otpad niko ne čisti

Prijepolje/Brodarevo – Poražavajuće fotografije ljudskog nemara prolaznici i meštani svakodnevno beleže kroz Brodarevo. Кontejneri prepuni otpada i smeće koje automobili raznose po kolovozu predstavlja veliki ekološki problem sa kojim lokalno stanovništvo ne može da izađe na kraj.

Muke Brodarevaca sa punim kontejnerima, foto: Facebook

„Za jednu noć kontejneri ne samo da su puni, već se smeće baca i pored njih. Svako jutro nas budi nesnosan smrad. I to ne bi bio problem da taj isti otpad ne raznose psi lutalice. Кomunalne radnike gotovo da ne pamtimo kada smo zadnji put videli u našem selu, a nekada smo važili za mesnu zajednicu koja je bila čista kao sunce bez i jednog papirića, danas smo spali na dno lestvice, a svi koji prođu pored nas ne zastaju ni u prodavnicu”, kazali su za RINU Brodarevci.

Ne samo Brodarevo već i sam centar Prijepolja je odavno izgubilo epitet najčistijeg grada u zemlji. Poslednjih meseci, slike punih kontejnera i prljavih ulica preplavile su društvene mreže, a problem sa vodosnabdevanjem postao je gotovo alarmantan za meštane koji žive na većim kotama.

„Najavljuju poskupljenja komunalnih usluga, a mi nikada više smeća na ulicama, osećamo se kao građani drugog reda, koji se guše u smeću. Prvi ću izaći i blokirati magistralu ako podignu cenu i za jedan dinar, a kamoli za 70 odsto, iako opština spada u četvrtu grupu nerazvijenih opština u Srbiji, sa platom daleko ispod republičkog proseka”, dodao je za RINU izvor poznat redakciji.

Rina i PP Media