Centar Zlatar treći put na prodaju

Zlatar – Treći put u poslednje dve godine Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republička direkcija za imovinu oglasile su banju Zlatar na prodaju.

RH Zlatar čeka kupca, foto: A.Rovčanin

Prošle godine je ovaj banjski kompleks ponuđen po ceni od 3,1 milion evra, dok su iznosi iz junskog i oglasa objavljenog danas isti, odnosno 2,34 miliona evra.

Kupcima je ponuđen objekat banjskog kompleksa za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja Zlatar, koji se nalazi na 1.235 metara nadmorske visine, na najlepšem delu istoimene planine. Uz zdravstvenu zgradu od 12.298 kvadratnih metara, prodaje se i osam parcela površine od 175 do 17.000 kvadratnih metara.

Centar “Zlatar”, sa 330 ležajeva, bio je uzdanica tog kraja i godišnje imao više od 70.000 noćenja, a za četiri decenije tu je lečeno više od 100.000 pacijenata. “Zlatar” je zatvoren pre više od deset godina zbog dugova od 140 miliona dinara. Više pokušaja da to lečilište proradi nisu urodili plodom, a u međuvremenu je potpuno zgrada oronula.
Kompleks “Zlatar” se otuđuje u postojećem, odnosno “viđenom” stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije.Konačna kupoprodajna cena biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

PP Media