Mladi odbojkaši iz Prijepolja najbolji u državi

Učenici OŠ „Sveti Sava“ Bostani iz Prijepolja na školskom takmičenju u Vranju osvojili su prvo mesto u odbojci i time postali prvaci države u ovoj sportskoj disciplini kategorija dečaka. Radi se o desetoj po redu Olimpijadi na kojoj je učešće uzelo oko 1200 škola iz cele Srbije.
Kroz takmičenja u gimnastici, rukometu, košarci, odbojci i malom fudbalu učenici iz cele Srbije družili su se i ove godine u Vranju. Njih preko rekordnih 7.000 iz osnovnih i srednjih škola uzelo je učešće na ovoj sportskoj manifestaciji. Opštinu Prijepolje na ovom takmičenju predstavljalo je 35 učenika, a pored odbojkaša iz Prijepolja zapaženi rezultati postignuti su i u rukometu, košarci, stonom tenisu.
„Devojke iz Ekonomske škole takođe su bile izuzetno uspešne u Vranju gde su osvojile visoko četvrto mesto, ako i učenice OŠ „Vladimir Perić Valter“, koje su osvojile sedmo mesto u rukometu. Takođe, zapažen rezultat ostvario je i učenik OŠ „Svetozar Marković“ iz Brodareva Muamer Trnčić, koji je ušao među 16 najboljih stonotenisera iz cele Srbije“, istakao je sekretar SS Prijepolja Eldar Lisica.
Ponos i zadovoljstvo zbog uspeha prijepoljskih odbojkaša nije krio ni predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, koji je tim povodom u svom kabinetu za njih upriličio prijem.
„Ovi mladi sportisi su pravi ambasadori naše opštine, koji su na najkvalitetniji način predstavili Prijepolje. Njihov uspeh govori u prilog tome na koji način se vaspitavaju naša deca i gde je zapravo trud nastavnika koji vode tu decu“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Odbojkaši OŠ „Sveti Sava“ Bostani do pobedničkog pehara stigli su trijumfima nad vršnjacima iz Kleka, Kruševca i u finalu od Velike Gradiške. Oni ističu da njihove pripreme za ovo takmičenje traju preko sedam meseci.
Izuzetno uspešnu godinu za prijepoljski sport upotpunili su i rezultati odbojkaša „Fap Livnice“, koji će se od naredne sezone takmičiti u prvoj ligi, dok će odbojkašice „Bambi voleja“ igrati u drugoj ligi grupe Zapad. Košarkaši „Mileševca“ od jeseni će se takmičiti u Srpskoj ligi. Za njih je takođe upriličen prijem kod predsednika opštine Prijepolje.
PP Media