Čuburski mangup u Novoj Varoši

Jedan od pravih boema, glumac Goran Sultanović nastupiće sa svojim kabareom “Ja pevam svoj bluz”, osmog februara, u Domu kulture “Jovan Tomić”. Čuburski mangup, kako ga beograđani nazivaju, svoj nastup počeće u 20 časova, tako da će u njegovim mnogobrojnim talentima i harizmi koju poseduje moći da uživaju i oni koji nisu ljubitelji isključivo noćnog života.

Sultanović će recitovati pesme Balaševića i pevati poeziju Laze Kostića i drugih srpskih klasika, kao i savremenih pesnika.

Kabare je nastao pre 17 godina i u zavisnosti od tematike i aktuelnih događaja kojima se bavi menjao je nakoliko puta ime, a vremenom je došlo i do promena u postavi. Na početku se kabare zvao “Putuj Evropo”.

Cilj ovakve manifestacije je, metaforički rečeno, buđenje kulturnog života Nove Varoši. Smatramo da su se naši sugrađani uželeli dobrog provoda koji ne podrazumeva provod isključivo uz kafansku i druge žanrove muzike. Verujemo da je ovo samo početak uvođenja inovacija u kulturni život našeg grada. Novovarošani, i svi koji se tako osećaju moći će da se makar na trenutak osete kao deo metropole u kojoj se slični programi često izvode. Smatramo da je doajen našeg glumišta idealan izbor s obzirom na to da su ga se ljudi uželeli, a mnogi i nisu upućeni u dijapazon njegovog višedecenijskog rada.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *