Svaka kiša znak je za novu strepnju meštanima Ivanja

Nakon svake kiše meštani jednog dela prijepoljskog naselja Ivanje muku muče sa bujičnim potocima. Zbog neuređenih bujičnih tokova i nerešene evakuacije površinskih voda dolazi do plavljenja polja a zatrpani propusti prouzrokuju da se višak vode sliva putem koji vodi kroz ovo naselje i ugrožava normalno funkcionisanje saobraćaja. Mesna zajednica Ivanje uz pomoć Direkcije za izgradnju pokušala je da reši problem izgradnjom kišnog kolektora, međutim nakon ne kvalitetno izvedenih radova od strane izvođača ovaj problem tapka u mestu.

Svaka kiša i zimsko otapanje snega meštanima Ivanja donosi novu zebnju i opasnost da će njihova domaćinstva i imanja biti poplavljena. U nadi da će donekle pomoći sebi i svojim komšijama sedamdesetogodišnji Milivoje Babić ustupio je deo parcele pored seoskog puta za izgradnju kišnog kolektora koji bi vodu koja nakon padavina teče ulicom kanalisao u obližnji propust. Međutim, kako ovaj vremešni domaćin kaže, izvođač radova je otiša a problem ne samo da je ostao već je i veći nego što je bio.
– Posao je urađen na brzinu, nije rađen po projektu i domaćinski. Pobegli su odavde kao da je ratno stanje, ostavili za sobom šalunge i drugi materijal. Isto kao da nema niti Mesne zajednice, ni nadzornog organa, inspekcije …. – , jada se Milivoje Babić i dodaje da će o svom trošku ukloniti ruglo što je izvođač iza sebe ostavio kako bi uredio prilaz svom imanju.

Milivoje Babić meštanin Ivanja, foto: www.ppmedia.rs


Nakon sprovedenog tendera za izvođenje radova posao je poveren prijepoljskoj firmi „DOO Labud plus“ kaže predsednik Mesne zajednice Ivanje, Branislav Tomašević i dodaje da ovo nije jedini posao koji je poveren pomenutoj firmi a da još uvek nije završen.

Apel prijepoljske Direkcije prema izvođaču radova ostali su samo mrtvo slovo na papiru, foto: www.ppmedia.rs


Direktor Direkcije za izgradnju Remzija Fetahović je u telefonskom razgovoru istakao da je od izvođača radova u više navrata pisanim putem tražio da posao privede kraju kako meštani ovog dela opštine ne bi trpeli štetu nakon padavina. Iako radovi na sanaciji ovog kišnog kolektora nisu završeni ugovoreni posao uredno je plaćen izvođaču. Tako je sada ovim seljanima ostalo samo da gledaju u nebo i mole se bogu da ne bude obilnijih padavina.
PP Media