Dečak iz Prijepolja ima težak oblik korone

Prijepolje – Doktor Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice Prijepolje, kaže za Kurir da im je došao i kovid pozitivan dečak od dve godine s obostranom upalom pluća i da su ga odmah transportovali u užičku bolnicu.

Opšta bolnica u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

– Čim sam video rendgen snimak pluća i to obostranu upalu, i da je pacijent 2019. godište, da ima svega dve godine, odmah sam naložio transport u opštu bolnicu u Užice jer mi ne lečimo decu, za ceo okrug u tom slučaju nadležna je užička bolnica. Dete je imalo veće zapaljenje na levom plućnom krilu, koje je nažalost prilično zahvaćeno zapaljenskim procesom, a nešto manje na desnom i naravno zahteva bolničko lečenje – kaže za Kurir dr Drobnjak, koji iako je direktor svakodnevno radi i u kovid i non-kovid delu prijepoljske bolnice budući da, kako kaže, bolnica ima samo dvojicu radiologa, a jedan od njih je upravo on.

Prim. mr. sci. dr Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici kaže za Kurir da je dete primljeno s teškom kliničkom slikom pre nekoliko dana i da se već oporavlja.

– Dvogodišnjak iz Prijepolja je sada bolje, stabilno, bez temperature, urednih vitalnih funkcija. Klinički nalaz na plućima je u poboljšanju, a ostali nalazi, pa i na srcu, su dobriu. A dete je kod nas stiglo sa težom kliničkom slikom, s teškom upalom pluća – kaže dr Savić Božović.

Kurir i PP Media