“Desanka Maksimović” škola po svetskim standardima

Priboj – Zgrada Osnovne škole “Desanka Maksimović” u potpunosti je rekonstruisana i spremno će dočekati svoje đake u novoj školskoj godini. Radovi na renoviranju trajali su godinu dana, u sklopu zajedničke rekonstrukcije sa METŠ, na inicijativu lokalne samouprave, dok je sredstva od preko 500 miliona dinara obezbedila Vlada Srbije preko Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Savremen izgled škole Desanka Maksimović u Priboju

Škola je sada zablistala u punom sjaju, sve je potpuno novo od enterijera, krova i fasade, preko stolarije, podova, stepeništa i rampe za osobe sa invaliditetom, do kompletno novog nameštaja, instalacija, toaleta…

Opremljeno je 15 kabineta sa najsavremenijom opremom, pa će sada učenici i nastavnici imati zaista odlične uslove za rad i sticanje novih znanja.

Da sve blista, uverili su se i čelnici opštine Priboj, predsednik Lazar Rvović i zamenik predsednika opštine Saša Vasilić, koji su obišli izvedene radove i razgovarali sa direktorima ovih školskih ustanova o preostalim obavezama i novoj školskoj godini. Oni su izrazili zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova i poštovanjem rokova na rekonstrukciji zgrade OŠ “Desanka Maksimović”, koja spremno dočekuje početak nove školske godine, dok nisu zadovoljni kašnjenjem izvođača radova na zgradi METŠ, koja ce učenicima i profesorima biti na raspolaganju najkasnije do prvog novembra.

Uporedo sa završnim radovima na rekonstrukciji obe škole, odvijaju se i radovi na izgradnji fiskulturne sale,koju do sada nisu imale ove dve škole, a traju i radovi i na novom sistemu grejanja izgradnjim toplane na biomasu. Svi ovi radovi, kao i parterno uređenje prostora oko škola, biće završeno početkom jeseni.

Ovih dana biće izvršena i adaptacija školskog prostora u izdvojenom odeljenju škole “Desanka Maksimović” u Sjeverinu, pa će i ovdašnji đaci pešaci, od početka školske godine, kao i u matičnoj školi, imati mnogo bolje uslove za odvijanje nastave.

Sredstva za renoviranje škole u Sjeverinu, obezbedila je opština Priboj.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *