Sve pobede Benjamina Kokora u finalu SIM u Splitu

Priboj – Osmogodišnji Benjamin Kokor, učenik OŠ “Vuk Karadžić”, uz vatromet i paljenje baklje, otvorio je sredinom juna Sportske igre mladih u Priboju. Tada nam je rekao da se raduje odlasku na veliko Međunarodno finale u Splitu i da će se potruditi da nas obraduje dobrim rezultatom, ali I da jedva čeka da uskoči u more.

Ovaj mlađani Pribojac je sa još oko 300 drugara i drugarica iz Srbije od 16. do 22. avgusta bio deo tima Srbije. Plasman na finale u Splitu izborio je pobedom na Državnom prvenstvu u atletici. Staza od 60m tada je bila lako savladana. Ovoga puta, rame uz rame sa dečacima iz Srbije na startu su se našli i njihovi drugari iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Naš Benjamin okitio se bronzanom medaljom. Ipak, ono na šta smo posebno ponosni je što je kao jedan od najmlađih takmičara iz Srbije postao miljenik celog tima Srbije. Najvažniji cilj je ispunjen – u Priboj se vratio sa prelepim uspomenama na splitske plaže, ali i sa novim poznanstvima. Najviše vremena provodio je sa drugarima iz Novog Sada i Beograda, koji su se takmičili u atletici i šahu. Sa Banjeminom je u Split putovala i njegova mama, koja je takođe imala priliku das a celom ekipom uživa u ovom mini letovanju, ali da svom sinu bude najveća podrška.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, izjavila je da je ponosna na decu regiona koja se druže i takmiče u Splitu, a posebno na decu iz Srbije.

– Utisci su zaista fenomenalni. Poznato je da u Igrama pobede na terenu nisu prioritet, ali ja sam ponosna na našu decu, sve SIMovce, kako iz Srbije, tako iz regiona, jer su pokazali sportski duh i borili se u duhu fer-pleja. Mnogi su pobedili, neki su izgubili, ali su dostojanstveno prihvatili poraz i naša misija je i sa te strane uspela – rekla je Ivana Jovanović.

Ona je dodala da posle šest meseci sezone nema umora i da svi iz tima jedva čekaju narednu sezonu.

– Dečji osmesi pokreću vas da radite i jače i više i bolje. I kada vidite koliko ovde u Splitu deca uživaju, prosto vam je srce puno i već živite za novu sezonu. A sledeća sezona trebalo bi da bude proširena za bar još jednu zemlju. Naš tim za međunarodnu saradnju i politiku radi na tome i sigurni smo da će naša SIM porodica biti bogatija već naredne godine – poručila je Ivana Jovanović.

Naša želja je da i sledeće godine karavan SIM-a stigne u naš grad, da se što više dece uključi u igre, a da onda, na Državnom prvenstvu izborimo što brojniju ekipu za Međunarodno finale.

U svih deset disciplina zastupljenih na Igama: tenisu, atletici, rukometu, šahu, uličnoj košarci, odbojci na pesku, igri Lino između dve vatre, stonom tenisu, odbojci i malom fudbalu i Coca Cola kupa, deca iz Srbije su u svim sportovima ove godine osvojila ukupno 38 medalja (10 zlatnih, 14 srebrnih i 14 bronzanih), mališani iz Hrvatske poneće oko vrata 28 medalja (13 zlatnih, 8 srebrnih i 7 bronzanih), a iz Bosne i Hercegovine 12 (3 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih).

PP Media