Domovi kulture iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši potpisali Memorandum o saradnji

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – U renoviranom prostoru salona Doma u kulture u Prijepolju u četvrtak je potpisan Memorandum o saradnji između Doma kulture “Pivo Karamatijević” Priboj, Doma kulture “Jovan Tomić” Nova Varoš i Doma kulture Prijepolje.

Direktori Domova kulture u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, foto: A.Rovčanin

Paraf na Memorandum, stavili su direktori tri pomenute Ustanove Admira Mostarac, Mihrija Hadžić i Svetlan Milinković u prisustvu predsednika ove tri opštine Vladimira Babića, Radovasa Vasiljevića i Lazara Rvovića sa saradnicima.

Primarni zadatak ovog dokumenta usmeren je na veći intenzitet razmene i saradnje između tri Ustanove kulture u cilju realizacije zajedničkih projekata, od značaja za građane sve tri opštine. Idejni tvorac buduće saradnje je direktorka prijepoljskog Doma kulture Admira Mostarac, koja kaže da se ideja za ovako nešto rodila prilikom pripreme plana i programa poslovanja za ovu godinu ustanove na čijem je čelu.

Foto: A.Rovčanin

– U nekim trenutcima neophodna nam je bila pomoć kolega iz Nove Varoši i Priboja, pa se samim tim i rodila ideja o saradnji i potpisivanju Memoranduma. Nadam se da će ovo doprineti produbljivanju saradnje i na drugim poljima naše tri opštine – kaže Admira.

Poboljšanje položaja amaterizma, unapređenje kvaliteta rada, zajednički nastupi i promocija, samo su neki od oblika saradnje koje predviđa Memorandum potpisan od strane direktora tri kulturne ustanove.

– Osnovni naš zadatak je da građanima obezbedimo što kvalitetnije i bolje kulturne programe. Sa druge strane, da mlade ljude u što većem broju dovedemo u ustanove kulture, kroz različite sekcije. Nadam se da ćemo ovom saradnjom sve to pojačati – ističe Mihrija Hadžić direktorka Doma kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši.

Mihrija Hadžić direktorka Doma kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši, foto: A.Rovčanin

Prva zajednička aktivnost trebalo bi da bude, rad na pripremi pozorišne predstave večernje scene u koprodukciji ove tri Ustanove. Osim toga, dogovoren je i zajednički koncert folklornih ansambala kao i niz drugih programa u okviru različitih delatnosti.

– Cilj je da objedinimo kapacitete koje imamo i time otklonimo sve eventualne nedostatke. Ovaj Memorandum o saradnji je zapravo model za promovisanje i unapređenje različitih kulturnih sadržaja – smatra Svetlan Milinković, direktor pribojskog Doma kulture “Pivo Karamatijević”.

Svetlan Milinković direktor pribojskog Doma kulture “Pivo Karamatijević”, foto: A.Rovčanin

Saradnja tri ustanove kulture mogla bi da posluži kao primer, kako bi tri susedne opštine mogle da sarađuju i na drugim poljima, zajednički su zaključili predsednici sve tri opštine.

PP Media