Drago Popadić novi predsednik opštine Prijepolje

Prijepolje – Umesto Vladimira Babića (SNS), odbornici Skupštine opštine Prijepolje izabrali su Draga Popadića (SNS) za novog predsednika opštine Prijepolje, dok će njegova zamenica biti Emira Rovčanin. U Opštinskom veću ubuduće će sedeti Aleksandar Vujičić (SNS), Marko Šljukić (SNS), Njegoš Janjušević (SPS), Sanel Dizdarević (SPP), Zoran Despotović (SRS), Predrag Čičić (SDPS) i Armin Mujezinović (SDP).

Drago Popadić novi predsednik opštine Prijepolje, foto: PP Media

Od 41 odbonika, koliko broji prijepoljski parlament, za izbor novog rukovodstva glasala su 34 odbornika, dok je njih četvoro bilo protiv.

Drago Popadić rođen je u Prijepolju 1988 godine, gde je završio osnovno  i srednje obrazovanje a nakon toga i Geografski fakultet, Univerziteta u Beogradu, na smeru prostorno planiranje. Bio je stipendista opštine Prijepolje za  mlade talente, sa prosekom 10.

Radni angažman započeo je u Turističkoj organizaciji Prijepolja, radno iskustvo sticao je između ostaog u prosveti i privredi.  Pre stupanja na predsedničku funkciju radio je kao savetnik za lokalni, regionalni razvoj i ulaganja u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor, lokalni centar Prijepolje.

U svom prvom obraćanju medijima, Popadić je najavio je da će zajedno sa novim timom raditi na ravnomernom razvoju cele opštine, a akcenat će staviti na unapređenju infrastrukture.

– Najbitnije su nam investicije one što je država inicirala, a to su put od Hašimbegovića polja prema manastiru Mileševa, izgradnja novog vrtića, obnova škola i sve ono što će poboljšati uslove života naših građana – istakao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Babić je čestitao novom predsedniku i poželeo mu sreću u budućem radu i naglasio da će u budućem periodu, kao odbornik pružiti punu podršku novo opštinskom rukovodstvu.

PP Media