Društvo srpskih domaćina optužuje opštinske institucije za krađu autorskih prava i narušavanje ugleda

Društvo srpskih domaćina organizovalo je konferenciju za štampu, zbog kako kažu neviđene krađe autorskih prava Manifestacije Dani Mileševske rakije od strane opštinskih institucija. Ove godine Turistička organizacija i Udruženje proizvađača rakije održali su manifestaciju mimo našeg društva što je nanelo štetu kako nama tako i samoj manifestaciji a tuča funkcionera samo je upotpunila bruku organizatora, kazao je medijima Budimir Tešević predsednik Društva srpskih domaćina.

Razočarani u opštinske institucije, Budimir Tešević i Radomir Radivojević, foto: www.ppmedia.rs


Društvo srpskih domaćina već pet godina uzastopno je organizovalo edukativno – takmičarsku manifestaciju „Dani mileševske rakije na kojoj je do sada učestvovalo preko 200 malih proizvođača. Ove godine, kako iz ovog društva kažu nisu mogli da izfinansiraju manifestaciju pa su ponudili partnerstvo Turističkoj organizaciji, tražeći da budu suorganizatori sa finansijskom podrškom. U tri ostvarena razgovora sa v.d. direktorom TO Prijepolje, stečen je utisak da je dogovor postignut, ne sluteći da TO i Udruženje proizvođača rakije tajno kuju plan o samostalnoj organizaciji Manifestacije bez ikakvih pravilnika, kazao je predsednik Društva srpskih domaćina Budimir Tešević.
Radomir Radivojević kaže da je razočaran što je jedna ovakva manifestacija koja je postala pravi brend zbog neodgovornosti pojedinaca urušena.

Iz ovog udruženja razmišljaju i o podnošenju tužbe protiv ovdašnje Turističke organizacije i najavljuju da će čim se steknu uslovi ponovo organizovati Dane Mileševske rakije.
PP Media