Za povećanje energetske efikasnosti u Novoj Varoši izdvojeno 6,4 miliona dinara

Nova Varoš – Opština Nova Varoš i ove godine učestvuje u nacionalnom programu sufinansiranja mera energetske efikasnosti porodičnih kuća, stanova i stambenih zajednica. Ukupna sredstva za sufinansiranje svih mera energetske efikasnosti za 2022.godinu iznose 6,4 miliona dinara, od toga polovinu novca obezbedila je država, dok je drugi deo opredelila lokalna samouprava.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik Opštine Radosav Vasiljević je prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora sa još 150 predstavnika jedinica lokalnih samouprava koje su ove godine podržane.

Opština Nova Varoš je prošle godine učestvovala u pilot projektu sa ukupnim sufinansirajućim iznosom od 2 miliona dinara. Sufinansirana je mera zamene stolarije na porodičnim kućama i stanovima. Od 65 prijava, ugovori su potpisani za 22 prijave za koliko je prema rang listi bilo obezbeđeno sredstava. Za 12 ugovora su žene vlasnice ili suvlasnice objekta za stanovanje.

Ukupna predračunska vrednost investicija u zamenu stolarije iznosila je blizu 4,5 miliona dinara. Prijavljeni privredni subjekti imaju rok da nabave stolariju i istu ugrade najkasnije do 1.maja 2022.godine.

PP Media