Uprkos snegu nastavljeni radovi na izgradnji vodovoda u Božetićima

Nova Varoš – Jaka kiša u utorak u višim planinskim predelima novovaroške opštine prešla je prvo u susnežicu, a kasnije i u sneg koji je padao satima i u sredu tokom jutarnjih sati kratkotrajno formirao beli pokrivač u visini od par centimetara na Zlataru, Javoru i Murtenici. Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, radovi na izgradnji vodovoda u Božetićima ipak su nastavljeni.

Radovi na izgradnji vodovoda u Božetićima, foto: PP Media

Iako je sneg u sredu tokom jutarnjih časova provejavao i u Božetićima, to nije sprečilo neimare beogradske firme Hidrotan da započnu radove na nalivanju ploče na rezervoaru u centru ove mesne zajednice, na Popovića brdu, čija zapremina iznosi oko 250 kubika. Reč je o izvršavanju obaveza na projektu vodosnabdevanja Božetića iz ugovora koji je potpisan prošle godine.

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede obećalo je pomoć za izgradnju vodovoda u Božetićima u iznosu od 30 miliona dinara, dok će opština Nova Varoš izdvojiti 10 miliona za nastavak radova, tako će se, kako navodi predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević završiti najskuplji deo projekta, a voda će do prvih domaćinstava stići pre kraja avgusta.

PP Media