Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane po peti put u Priboju

Priboj – Tradicionalno dobro druženje sa decom Priboja, ponovljeno je i ove godine. Održana su takmičenja u četiri sportske discipline – Coca-Cola kup i mali fudbal za dečake 2012. i mlađe, Lino između dve vatre, atletika (trka na 60 metara), 3×3.

Foto: SIM

Utakmice su trajale do kasnih popodnevnih sati, a od 19 časova, održana je ceremonija dodele medalja. Svečanosti su prisustvovali arhijerejski namesnik pribojski Protojerej stavrofor Marko Papić, imam pribojski Harun efendija Eminagić, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović, pomoćnici predsednika opštine Miroslav Bukvić i Miralem Gogalić, član opštinskog veća za obrazovanje Nenad Penezić i načelnik opštinske uprave Đorđe Dujović.

Foto: SIM

Pristutnima su se obratili direktor takmičenja Igara i predsednik Sportskog saveza Priboj Filip Komarica i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović. Komarica se zahvalio svima što su ovaj dan proveli u Priboju.

– Zahvaljujem se svima, deci na prvom mestu, roditeljima, učiteljima, nastavnicima, lokalnoj samoupravi na podršci u realizaciji Sportskih igara mladih. Moja je želja da sva deca koja učestvuju u Igrama sklapaju nova prijateljstva kao što sam i ja sklapao u svojoj dugogodišnjoj karijeri, na šta sam veoma ponosan – istakao je Filip Komarica.

Foto: SIM

On je obećao da će Sportski savez u gradu na Limu nastaviti da ulaže u decu.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović, čestitala je pobedinicima takmičenja i zahvalila svima na saradnji.

– Priboj ima posebno mesto u srcu Igara zahvaljujući dugogodišnjoj odličnoj saradnji.  Hvala svima na organizaciji, hvala deci koja su učestvovala. Od vas, deco, svakodnevno, širom Srbije, učimo šta znači tolerancija, fer-plej, drugarstvo. Pobednicima želim mnogo sreće na regionalnom takmičenju – apostrofirala je Mihajlović.

Predsednica Igara je istakla i da je Benjamin Koker iz Priboja prošlogodišnji dobitnik stipendijskog osiguranja kompanije Dunav osiguranje jer ga krase osobine koje se neguju u sredini kao što je Priboj i koje promovišu Sportske igre mladih – poštovanje različitosti, uvažavanje protivnika, druženje.

Kao i uvek na SIM takmičenjima, i u Priboju je zapaljen plamen prijateljstva. Uz pomoć maskote Igara lava Viktora, baklju su nosili Benjamin Kokor i ekipa FK 033, pobednici Međunarodnog finala u Splitu. Torta sa svećicom u obliku broja 5 bila je načeta na bini uz pomoć Simovaca, kako bi bio obeležen mali jubilej, peti SIM Karavan u Priboju.

Foto: SIM

Nakon ceremonije svečane dodele medalja usledio je koncert Željka Samardžića, kao poklon Dunav osiguranje Sportskih igara mladih svim Pribojcima.

PP Media