Dveri predložile kandidate za najviša opštinska priznanja

Povodom raspisanog javnog poziva za dodelu nagrada i priznanja povodom dana opštine Prijepolje,odbornici Dveri predložili su umirovljenog episkopa Mileševskog Filareta (Jelenka) Mićevića, Gorana Varaklića, Nićifora Aničića i Đorđa Ljujića, kaže se u saopštenju predlagača.
U sopštenju za javnost dostavljenom medijima se navodi obrazloženje za navedene kandidate:
Filaret (Jelenko) Mićević, umirovljenom episkopu Mileševskom zbog činjenice da je bio episkop Mileševski 16 godina i da je za to vreme učinio mnogo dobrih dela na korist svih građana Prijepolja, SPC, opštine Prijepolje i budućih generacija. Filaret je zaslužan za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Prijepolje, obnovu duhovnog života i vaskrs neimarskog duha u opštini Prijepolje, dobročinstvo i pomoć kako hrišćanskim-srpskim tako i muslimanskim porodicama.
Goran Varaklić koji je otvorio firmu MDG Computers i zaposlio preko 100 građana Prijepolja sa tendencijom za nova zapošljavanja, kao i zbog humanitarnog rada kroz organizaciju Stara Raška koja je duži niz godina na različite načine pomagala velikom broju prijepoljskig građana.
Nićifor Aničić, predsedniku Društva srpskih domaćina koje je 2012. godine organizovalo manifestaciju “Sto godina oslobođenja Stare Srbije” u Prijepolju. Zahvaljujući njegovom angažamanu i ulaganju, potpuno su rekonstruisani trgovi “Oslobođenja” u naselju Vakuf i “Bratstva i jedinstva” ispred zgrade Opštinske uprave. Tada su obnovljeni i spomenii oslobodiocima Prijepolja u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1920. godine, koji se nalaze na tim lokacijama. Nićifor Aničić se istakao i u brojnim humanitarnim akcijama a svoj privredni angažman je vezao i za Prijepolje iako je svoje poslove razgranao po celom svetu.
Đorđe Ljujić i peduzeće Star Jela D.O.O. koji je osnivač i vlasnik preduzeća Star Jela d.o.o. koje danas predstavlja pionira proizvodnje biomase u Srbiji i trenutno je kompanija sa najvećim potencijalom za proizvodnju biomase u Srbiji i regionu. Star Jela d.o.o. je izrasla u renomiranu firmu poznatu kako van opštine Prijepolje, tako i van granica Republike Srbije i danas zapošljava desetine Prijepoljaca.
Inače, priznanja će biti dodeljena na svečanoj sednicii SO Prijepolje 7. jula.
 
PP Media