Situacija u Sportskom savezu se ne smiruje, podnete nove krivične prijave

Povodom nedavnih vesti i objava koje su se pojavile na društvenim mrežama a tiču se promene rukovodstva u prijepoljskom Sportskom savezu danas je održana konferencija za novinare na kojoj je između ostalog rečeno da se radi o netačnim informacijama te da su protiv onih koji su ceo slučaj organizovali i plasirali u javnost podnete krivične priijave.
– Za nas je sutaicija potpuno jasna i nedvosmislena, jedino validno rukovodstvo jeste ono gde je Skupština saveza izabrala Admira Mušovića za sekretara i Milovana Milićevića za predsednika. Toj Skupštini prisustvovalo je 27 od ukupno 34 članice koliko Savez broji – kazao je član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Žunić.
Istog mišljenja je i predsednik Sportskog saveza Milovan Milićević.
– Pojedine struje nezadovoljne ovakvim raspletom situacije i činjenicom da je Savez počeo sa normalnim radom i funkcionisanjem pojedincima smetaju pa zbog toga plasiraju neistine u javnost sa ciljem da izazovu pometnju. Nas u narednom periodu očekuju ozbiljni zadatci a prvi od tih je odlazak sportista iz Prijepolja na MOSI – istakao je predsednik Sportskog saveza Milovan Milićević.
Admir Mušović sekretar Sportskog saveza je kazao da su podnete krivične prijave protiv onih koji su falsifikovali i lažno sproveli Skupštinu saveza gde je navodno izabrano novo rukovodstvo. On se zapitao gde je ta skupština održana i ko joj je prisustvovao.
– Mi posedujemo pisanu izjavu od klubova iz koje se vidi da nisu prisustvovali nikakvoj Skupštini. Pojedinci pokušavaju opet da izazovu probleme i pometnju u Sportskom savezu. Mi se ograđujemo od toga i za sve posedujemo validnu dokumentaciju koju smo dostavili tužilaštvu i policiji od kojih očekujemo da reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima.Javno pozivamo one koji su navodno održali Skupštinu da kažu gde je to bilo i ko je od klubova prisustvovao – naglašava Mušović.
Zasluge što stvari u Sportskom savezu donkle ovako funkcionišu pripadaju i Agenciji za privredne registre koja bez provere dokumentacije i na osnovu plaćene takse vrši promenu zakonskih zastupnika, smatra Branislav Divac član Skupštinskog saveta za omladinu i sport.
PP Media