Dveri Prijepolje: Saberimo se pod barjak majke Crkve za odbranu svetinja!

Prijepolje – Potpuno svesni opasnosti koja se nadvila nad Srpskom pravoslavnom crkvom i njenom mitropolijom i eparhijama u Crnoj Gori, posle usvajanja sramnog Zakona o slobodi veroispovesti u crnogororskoj Skupštini, opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju podržava najavljenu Molitvenu litiju u Prijepolju u organizaciji Eparhije Mileševske sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa mileševskog g. Atanasija, kaže se u saopštenju Dveri.

-Neki zemaljski moćnici nikako ne mogu da shvate da „… zemaljsko je za malena carstvo a nebesko uvek i doveka…“ pa pokušavaju sebi da dodele ulogu i značaj veći nego što mogu da ispune. No, nema toga koji može da odlučuje o stvarima koje nisu pod njegovom ingerencijom pa makar bio na vlasti i 30 godina kao poslednji komunistički diktator u Evropi, Milo Đukanović. Zato podržavamo verujući narod u bratskoj Crnoj Gori koji je ustao u odbranu svetinja SPC i dajemo svoju podršku našoj Svetoj Crkvi – stoji u saopštenju Dveri.

Oni pozivaju sve građane da se, zaboravivši na razlike i podele među ljudima, saberu pod barjak majke Crkve i okupe oko svetog Vasilija Ostroškog, patrona našeg grada, i da u duhu Božića u radosti i miru kako dolikuje hrišćanima prošetamo u Litiji ulicama Prijepolja, zaključuje se u saopštenju Dveri.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *